Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

Lagao javnom bilježniku pa naslijedio 350.000 kuna vrijednu imovinu

Sud u Koprivnici
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
16.07.2016.
u 13:14

Prešutio je da je 2010. sklopio ugovor kojim se odrekao nasljedstva

Četiri godine nakon smrti supruge, 51-godišnjak iz Koprivnice zaradio je optužnicu zbog prijevare i davanja lažnog iskaza, a mogao bi ostati i bez vrijedne imovine.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je protiv njega optužnicu kojom ga se tereti da je 3. siječnja 2012. na ročištu kod javnog bilježnika u ostavinskom postupku iza svoje pokojne supruge lagao kada je davao podatke.

U tom trenutku, kao i ranije kada je davao podatke za smrtovnicu, prešutio je da je 2010. sklopio ugovor kojim se odrekao nasljedstva koje bi mu pripalo u slučaju smrti supruge. 

Obzirom da je prešutio tu činjenicu, javni bilježnik je donio rješenje  o  nasljeđivanju kojim je  51-godišnjak proglašen nasljednikom pokojne  supruge. Stoga mu je neosnovana pripala imovina vrijedna 345.000 kuna.

>> Rekla 80-godišnjakinji da je eurima istekao rok trajanja pa joj uzela 7320 eura

Komentara 1

DU
Deleted user
18:39 16.07.2016.

duznicki zatvor dok ne vrati otudjeno. to je jedino posteno. pa neka rmba do kraja zivota dok ne vrati sto je pokro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije