Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu zaprimili prijavu

Josipovićeva operacija oka pod lupom povjerenstva za sukob interesa

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
10.01.2014.
u 16:52

Predsjednik Josipović kao dužnosnik ne smije primiti dar vrjedniji od 500 kuna niti biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će ima li osnove za pokretanje postupka protiv predsjednika RH Ive Josipovića vezano za njegovu operaciju oka. Na taj se potez povjerenstvo odlučilo po službenoj dužnosti, odnosno nije zaprimilo nikakvu prijavu, a to nam je potvrdila i njegova predsjednica Dalija Orešković koja nam je objasnila proceduru.

– Zatražit ćemo od HZZO-a da nam objasne na koji način strani liječnici mogu u hrvatskim bolnicama operirati na zahtjev pacijenata. Naglašavam da zasad ne pokrećemo postupak, nego samo provjeravamo informacije – rekla je D. Orešković i dodala da bi zatražili i Josipovićevo očitovanje tek ako bi odlučili pokrenuti postupak protiv njega.

U ovom slučaju, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, mogle bi biti sporne dvije stvari, da Josipović kao dužnosnik ne smije primiti poklon vrjedniji od 500 kuna te da ne smije poklonom, u ovom slučaju operacijom oka, biti stavljen u položaj zavisnosti ili obaveze prema liječniku koji ga je operirao.

>>Josipović na kućnoj njezi nakon operacije

Komentara 43

LI
list68
17:21 10.01.2014.

Ja za operaciju "katarakte", čekam, cijelu prošlu godinu, i moram još cijelu ovu. A ovaj "svirač dajgu..", se sjeti i odmah ode na operaciju.

A9
AAA-999
17:15 10.01.2014.

Za Velikog Vođu ne vrijede zakoni koji se odnose na obične smrtnike. Sada će mu popularnost narasti na 1800 %.

NV
novo vriijeme
17:06 10.01.2014.

Gospodine Josipović, ljudi koji su Vam ovo organizirali ili su Vam nagori neprijatelji ili gupani ulizice koji su željeli raditi Vam "uskuge". To ne znači da Vi niste bili dužni to prepoznati i okružiti se ljudima koji Vam žele dobro i koji su iskreni. Tu operaciju ste trebali platiti jer Vi to možete i jer bi koštala 7-8000 eura , jednu do dvije Vaše plaće. Važnije pitanje je tko će operirati druge građane sa sličnim problemom i zašto je Hrvatsko zdravstvo postalo ovako loše da nema dobrog kirurga za standardnu operaciju a okruženi ste samim doktorima,Mrsić, Gabrić, Bilić i šta Vas oni savjetuju. Kako napuniti vlastite džepove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije