Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAŠENJE ĆE POTRAJATI

Požar na Biokovu se širi, zračne snage ne mogu ga gasiti zbog jako vjetra

požar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
24.08.2016.
u 11:00

Gašenje požara na Biokovu će, kako se doznaje, potrajati nekoliko dana jer je teren na kojemu se požar širi vrlo nepristupačan

Požar koji je u utorak navečer buknuo na teško pristupačnom terenu južnih padina vrha Šibenik, na predjelu Borovac i dalje se širi, a na požarište su stigli prvi od 36 vatrogasaca s Makarskog primorja i 10 pripadnika HGSS-a te radnika Parka prirode Biokovo koji su jutros oko pet sati krenuli iz Makarske. 

Po dolasku ispod najvišeg biokovskog vrha Sveti Jure krenuli su prema požarištu do kojega im je bilo potrebno više tri od sata hoda, a gasiteljima s opremom gotovo četiri sata.

Gori na površini od oko 350x500 metara četvornih, a zračne snage, zbog jakog sjevernog vjetra koji puše na Biokovu gdje je temperatura svega 9 Celzijevih stupnjeva, ne mogu im za sada pružiti pomoć u gašenju, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine koji prati akciju gašenja na Biokovu.

Gašenje požara na Biokovu će, kako se doznaje, potrajati nekoliko dana jer je teren na kojemu se požar širi vrlo nepristupačan, pun kamenih litica, škrapa i udubina u kojima je suho lišće i trava visine i do šezdesetak centimetara pa će biti potrebno, nakon pomoći zračnih snaga, kopanjem kanala uokolo požarišta i drugim načinom rada gasitelja na takvom terenu obuzdati širenje vatre, a tek zatim krenuti u sanaciju požarišta, dodao je Glavina.

>>Pune ruke posla za vatrogasce: Bura lomila stabla po Splitu i okolici, gorjeli i požari

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:03 24.08.2016.

Šibensko podrucje danima gori na sve strane,vatrogasci su satrani.Nema dovoljno ljudi i opreme ,a gradske celnike ni nakon stravicne Kornatske tragedije nije briga za vatrogasce i zastitu od pozara.Momci su jucer u Zaboricu po udarima bure uspili zaustavit vatru metar od kuca!Izgorila je svaka travka,zgarista podvuda i u to vrime podmetnuli pozar i u Vodicama..Svake godine pale Dalmaciju,drzava ne poduzima nista.Da kaznjavaju velikim novcanim i zatvorskim kaznama piromanima bi prisjelo.

PU
paul-umpe
13:40 24.08.2016.

skoro je ugaseno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije