Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Sinčić dostavio 15.200 potpisa, u prvom krugu najvjerojatnije četiri kandidata

kolaz kandidati Josipović, Kitarović, Sinčić, Kujundžić
Foto: Pixsell
1/12
07.12.2014.
u 08:41

Izgledno je da će se u prvom krugu natjecati četiri kandidata: Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić.

Sedmero kandidata predalo je kandidaturu za izbore za Predsjednika Republike Hrvatske. Potpise potpore u subotu navečer Državnom je izbornom povjerenstvu predao i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. Dostavio je 15.200 potpisaKasno navečer svoju kandidaturu su DIP-u predali i nezavisni Slobodan Midžić, Ratko Dobrović te Ivan Bavčević no oni ih nisu potkrijepili potrebnim potpisima, što su i sami uglavnom priznali, piše HRT.

Izgledno je da će se u prvom krugu natjecati četiri kandidata: aktualni predsjednik Ivo Josipović, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. DIP će najkasnije do ponoći 8. prosinca provjeriti pravovaljanost kandidatura i zatim objaviti točnu listu kandidata koji mogu krenuti u utrku za Pantovčak.

"U zadnjih 25 godina političke stranke nisu učinile apsolutno ništa za ovu zemlju. Dovedeni smo u stanje u kojemu bismo slijedećih 26 godina morali rasti stopom BDP-a samo da bismo dostigli 1990. O njima i njihovim politikama ne treba reći ni jednog slova. Borimo se i zalažemo za poništenje pretvorbe i privatizacije, za povratak svega otetog, za lustraciju svih ratnih profitera i propalih političara, trenutačnu obustavu deložacija, promjenu ovršnog zakona i povratak monetarnog suverentiteta RH', rekao je Sinčić za HRT.

Potpise za kandidaturu prvi je u petak predao Milan Kujundžić, a jučer i Ivo Josipović te Kolinda Grabar Kitarović.  

Ivan Rude odustao je jer nije skupio dovoljan broj potpisa.  Od kandidature je odustao Ivan Grubišić. Ima dovoljno potpisa, a od utrke za dužnost predsjednika države odustao je 'jer ima svoj ponos i dostojanstvo i ne želi sudjelovati u takvoj kampanji'. Još ranije  od kandidature je odustao Anto Đapić. 

>> Kolinda Grabar Kitarović predala DIP-u 328.683 potpisa

>> Milanović Josipoviću pomogao nositi kutije sa 203 tisuće potpisa

>> Kandidat Ivan Rude ipak nije uspio prikupiti 10.000 potpisa

Komentara 96

Avatar tajar
tajar
23:29 06.12.2014.

Ovo s don Grubišićem zvuči kao najbolji vic, čovjek ima dovoljan broj potpisa (no ne kaže koliko), ali mu, najednom, "ponos i dostojanstvo" ne daju da uđe u izbornu utakmicu.

DO
doktorica
22:05 06.12.2014.

je li to onaj koji se baca po podu i galami kada se treba deložirati one koji su uzurpirali tuđe stanove i godinama žive besplatno u tuđoj imovini?!

BA
balic
22:07 06.12.2014.

On bi rado bio predsjednik Hrvatske? hahahaha prestanite se ismijavat sa drzavom . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije