Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omalovažavanje himne

HSP podnio kaznenu prijavu protiv SNV-a, tjednika Novosti i Milorada Pupovca

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.08.2015.
u 12:56

U pojašnjenu iz HSP-a navode kako način rada ovog portala i SNV-a ne samo da je omalovažavanje nacionalnih simbola već i da kontinuirano provode politiku provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica i omalovažavanjem hrvatskog naroda

Zbog omalovažavanja himne Republike Hrvatske HSP je podnio kaznenu prijavu protiv portala Novosti-internetsko izdanje tjednika Novosti, Srpskog narodnog vijeća (SNV) koje je izdavač portala Novosti, Milorada Pupovca, za izdavača portala Novosti, Ivice Đikića, glavnog urednika portala Novosti, izvršne urednice portala Novosti Tamare Opačić i novinara Nikole Bajta.

U pojašnjenu iz HSP-a navode kako način rada ovog portala i SNV-a ne samo da omalovažava nacionalne simbole već i da kontinuirano provode politiku provociranja hrvatskog naroda iskrivljavanjem povijesnih činjenica i omalovažavanjem hrvatskog naroda.

– Očito je da portal Novosti, odnosno, SNV nisu prihvatili, iako je prošlo 25 godina, da je Hrvatska samostalna država u kojoj ne mogu provoditi politiku Srbije i zacrtani program Memoranduma SANU – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Dodaju i kako njihov način rada nije u cilju promoviranja pozitivnih vrijednosti i dosega u radu srpske narodne zajednice, već je preslika politike iz Srbije.

– Djelovanje ovog portala za posljedicu ima i učestalo paljenje zastava na istoku Hrvatske pa tako svjedočimo o paljenju zastava u Vukovaru, Pačetinu i Vinkovcima. A svi se još sjećamo naslovnice spomenutog portala kada su se sudarila dva hrvatska zrakoplova što je još jedna u nizu provokacija – ističu iz HSP-a. 

>> 'Braniteljski je prosvjed postao predmet sukoba HDZ-a i SDP-a pa se i zaboravilo zašto je počeo'

Komentara 43

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
13:30 13.08.2015.

Hrvatska i nema vladu ovi kukurikavci milanovic i pusicka nesmiu se ni javit,,sad koristee salopeka samo da ne pricaju o napadima na HR i to otvoreno i iz srbije i iz HR

Avatar arhaika
arhaika
13:21 13.08.2015.

bravo hsp! mi placamo njihovu promemorandumsku politiku srbije koja stalno i iznova radi na destabilizaciji RH.

Avatar imotska115
imotska115
13:47 13.08.2015.

Sve od 1928 pa do danas ista politika se vodi protiv samostalne Hrvatske, i sloboda Hrvata se tare svaki dan i to iz Beograda. Oni jednostavno ne mogu nas pustit da zivimo normalo bez njihovih represija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije