Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša usporedba

Hrvati iz Francuske tuže Dylana zbog usporedbe s nacistima

'US legend Bob Dylan performs on stage during the 21st edition of the Vieilles Charrues music festival on July 22, 2012 in Carhaix-Plouguer, western France.  AFP PHOTO / FRED TANNEAU'
AFP/PIXSELL
19.11.2012.
u 16:37

Crnci mogu nanjušiti bijelce rasiste, kao i Srbi Hrvate, rekao je slavni glazbenik i naljutio mnoge

Hrvati koji žive i rade u Francuskoj podnijeli su kaznenu prijavu protiv svjetski poznatog glazbenika Boba Dylana i to zato što je vrijeđao Hrvate, tj. usporedio ih je s pripadnicima Ku Klux Klana i nacistima.

– Predstavničko vijeće ustanova i zajednice Hrvata Francuske (CRICCF) – HSK Francuske na svojoj izvanrednoj skupštini održanoj ove nedjelje, odlučilo je podnijeti kaznenu prijavu protiv Roberta Allena Zimmermana alias Boba Dylana i francuskog izdavača revije Rolling Stone zbog poticanja rasizma i mržnje prema Hrvatima i hrvatskom narodu – kaže Vlatko Marić, tajnik CRICCF-a.

Dylan je, naime, u svome intervju u 47. broju revije Rolling Stone usporedio hrvatski narod s Ku Klux Klanom i nacistima. 

– Takva usporedba hrvatskoga naroda sa zločinačkim organizacijama poticanje je rasizma i mržnje prema hrvatskom narodu. To je po francuskim zakonima zabranjeno i kažnjivo – rekao je Marić. Na Dylanove tvrdnje u Hrvatskoj, gdje su prenesene kad su izašle u spomenutom magazinu, nitko nije reagirao.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar madcap
madcap
16:59 19.11.2012.

Kakve su ovo gluposti? Dylan se nespretno izrazio ali taj čovjek je dokazani mirotvorac i svirao je i u Hrvatskoj. To bi bilo gotovo jednako glupo kao da je netko išao tužiti Lennona. Ne sramotite Hrvatsku!

AS
ante_slavonac
17:13 19.11.2012.

Dylan kao javna osoba mora jako,jako paziti što priča.Sjetimo se samo Meil Gibsona ,čovijeka bi zamalo razapeli i na kraju usporedba mu i nije točna tako da mene ta izjava ne iritira previše.Naši u Francuskoj izgleda više drže do nas nego naš politički vrh, i ako si to mogu priuštiti dajem im za pravo.Dosta smo bili dežurni.

LP
Lebron Petrovic
12:38 20.11.2012.

Još će ići na turneju sa Cecom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije