Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera oko Marića

HNS: Zabrinjavaju anemične reakcije Plenkovića i Petrova na aferu brat i šogor

andrej plenković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
03.03.2017.
u 16:20

Izražavaju vjerovanje da će mjerodavni reagirati na ove slučajeve i vratiti dostojanstvo hrvatskim institucijama.

Hrvatska narodna stranka (HNS) zabrinjavajućim je u petak ocijenila "anemične reakcije" čelnika dviju vladajućih stranaka, HDZ-ovog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i MOST-ovog predsjednika Sabora Bože Petrova oko zapošljavanja brata i promaknuća šogora ministra državne imovine Gorana Marića.

"Iako već danima izlaze detalji afere sa zapošljavanjem brata i šogora ministra Gorana Marića u Hrvatskim željeznicama, od čelnika dviju vladajućih stranaka, HDZ-ovog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i MOST-ovog predsjednika Sabora Bože Petrova, ni u jednom trenutku nismo čuli jasnu reakciju kojom bi se ogradili od nepotizma u vlastitim redovima", stoji u priopćenju HNS-a.

Ono što slušamo, dodaju, su pokušaji relativizacija afere i normalizacije nenormalnog u hrvatskom društvu. "Umjesto da se bavi problemom koji je poljuljao ionako već tanko povjerenje građana u institucije, Petrov čita lekcije novinarima, a doda li se tome i krajnje anemična Plenkovićeva reakcija imamo još jedan dokaz da Titanik Vlada besciljno luta i bavi se nebitnim stvarima", ističu.

Marić zaključio da ako Petrov može zaposliti kuma, može i on brata i šogora? "S obzirom da su i brat i šogor ministra Marića promaknuti u gotovo isto vrijeme, nameće se pitanje je li onda Goran Marić glavna osoba za kadroviranje u Titanik Vladi? Ili je Marić samo zaključio da ako Božo Petrov može zaposliti kuma, može i on brata i šogora?", pita HNS.

Ocijenivši ponudu za posao u Zagrebačkom holdingu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Marićevom bratu Svetimiru kao ruganje građanima, iz te stranke napominju da se gradonačelnik ponaša kao da je Holding njegova privatna tvrtka, a ne tvrtka koja posluje novcem Zagrepčana. "Bandić ovime samo potvrđuje da su Zagrebu itekako potrebne promjene", ističe HNS.

Izražavaju vjerovanje da će mjerodavni reagirati na ove slučajeve i vratiti dostojanstvo hrvatskim institucijama. "Zaustavimo normalizaciju stvari koje jednostavno nisu normalne", poručuju u priopćenju.

>> Grabar-Kitarović: Treba više poticati izvozno orijentirane tvrtke

Komentara 26

SD
sdpesticid
16:50 03.03.2017.

zanimljivo bi bilo vidjeti koliko se članova hns-a zaposlilo u državnim strukturama u vrijeme vladavine koalicije sdp&hns, kada već prigovaraju marićima.

SE
seba..
16:32 03.03.2017.

Tko je Hns? Zasto Vrdoljaka cija stranka ima 1,5% glasova pitaju za mišljenje? Svaki dnevnik njega nesto pitaju ili on komentira. Zašto?

Avatar Becarina
Becarina
17:17 03.03.2017.

Vrdoljak spada na stranice crne kronike .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije