Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR VIŠE VOZILA

Gusti dim prouzročio tešku prometnu nesreću: HAC-ONC pokrenuo istragu i podnio kaznene prijave

prometna nesreća, autocesta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
20.02.2017.
u 14:00

"Hrvatske autoceste – održavanje i naplata cestarine d.o.o." ne mogu utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama, stoji u priopćenju.

Na autocesti A1 između čvorova Gospić i Gornja ploča u petak je došlo do prometne nesreće prouzročene gustim dimom koji je došao s okolnih polja gdje se palio korov.

HAC-ONC provodi istragu koja će utvrditi jesu li sve odgovorne službe postupile profesionalno i odgovorno, sukladno svojim zaduženjima i ovlastima. Istraga je počela u subotu, a rezultati bi trebali biti poznati do kraja tjedna. 

HAC-ONC također će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog paljenja polja, čime su ''ugrozili sigurnost prometa na autocestama''.

– Zbog činjenja paleži kojim se ugrožava sigurnost prometa na autocestama, ''Hrvatske autoceste – održavanje i naplata cestarine d.o.o.'' podignut će kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja, a zbog počinjenja kaznenog dijela dovođenja u opasnosti života i imovine općeopasnom radnjom.

"Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o." ne mogu utjecati na neodgovorne građane koji svojim djelima i aktivnostima dovode u opasnost sigurno odvijanje prometa na autocestama.

Također, vezano uz objavu u pojedinim medijima da je nadležna policijska uprava očevidom utvrdila odgovornost osoba Sektora za održavanje, ističemo da do ovog trenutka još uvijek nemamo saznanja o podizanju prijave niti je ona do danas zaprimljena – stoji u priopćenju. 

>> Još jedna teška nesreća na hrvatskim cestama: U sudaru dva auta jedna osoba poginula

>> Kod Novigrada poginuo motociklist

Komentara 1

DU
Deleted user
14:31 20.02.2017.

Zašto promet nije bio preusmjeren ako na autocesti nisu bili uvjeti za brzu i sigurnu vožnju. Trebalo zatvoriti cestu prije nesreće, oni zatvorili poslije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije