Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mato Mlinarić optužio HBOR

Dok Hrvatska vapi za kapitalnim investicijama, HBOR ih blokira!

Mato Mlinarić
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
14.12.2014.
u 11:28

Prema njegovim tvrdnjama HBOR je posljednjih dana odbio pratiti mnoge projekte koji su već odobreni i bili bi sufinancirani bespovratnim sredstvima iz IPARD fonda u visini od 50 do čak 70 posto

- Nedopustivo je da u današnjem vremenu kada Hrvatska naprosto vapi za kapitalnim investicijama da HBOR-Hrvatska banka za obnovu i razvoj blokira takve investicije, a upravo se to danas događa u poljoprivredi, poručio je danas iz Bjelovara Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske, iznoseći tvrdnje prema kojima je posljednjih dana HBOR odbio veliki broj već odobrenih projekata koji su prošli na natječaju europskog IPARD fonda iz kojeg bi bili sufinancirani u visini od 50 do čak 70 posto.

- HBOR je proteklih dana odbio mnoge takve projekte ne želeći pratiti te investicije što je potpuno kontradiktorno onome što nam govori potpredsjednik vlade Grčić i premijer Milanović. Mi ne možemo
tražiti od poslovnih banaka da prate te investicije jer su to danas u Hrvatskoj nažalost strane banke, no možemo tražiti od HBOR-a. On je dužan pratiti ono što dobivamo od EU-a i to bespovratno, dakle za badava - kazao je Mlinarić predlažući vladi da što prije formira povjerenstvo u koje bi ušli predstavnici seljačkih udruga, Ministarstva poljoprivrede i same vlade, a koje bi istražilo zašto se to događa i vidjelo u čemu je problem.

- Mi ne znamo da li se to radi slučajno ili namjerno, no ja odgovorno tvrdim da netko u HBOR-u mora snositi odgovornost jer se danas jednostavno u Hrvatskoj ne smiju blokirati kapitalne investicije. I zato tražimo da se sve istraži i objavi koliko je takvih investicija ovih dana odbijeno, poručuje Mlinarić ističući da je prema neslužbenim informacijama u ovom trenutku HBOR odbio čak 90 posto podnesenih zahtjeva za sufinanciranjem. -Stoga pozivamo resornog ministra Jakovinu i Upravu HBOR-a da se očituju i objasne javnosti što se događa - zaključuje Mlinarić.

>>Mato Mlinarić: Jakovina bi trebao biti ministar financija!

>>Mlinarić: Cijena pšenice trebala biti minimalno 1,60 kuna

Komentara 8

BE
belimo
11:51 14.12.2014.

Vjerojatno je u pravu ali....mi koji ga poznajemo jer je sa našeg područja možemo reči samo jedno; Mato pametnije si ako šutiš!

BJ
Bjelovar112
11:55 14.12.2014.

jeli to onaj mato sto je trebao biti savjetnik josipovicu ?

Avatar d-ano
d-ano
12:45 14.12.2014.

To znamo odavno ,dok dobro ne podmitimo nadleznu osobu nema nicega .Pokloni su razliciti pocevsi od uplata na racun pomocnih firmi pod stonjak razlicitih izgovora ili na inostrana konta .Samo neznam dokle ce to sve da traje.Korupcija naseg drustva postalava postala je veca od cjelukopnog postenja drustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije