Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SVAĐE

Glavašević: Isprike Hebrangu, ali bio je nekorektan. Hebrang: Prihvaćam ispriku, ali pod jednim uvjetom

Bojan Glavašević i Andrija Hebrang
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
31.01.2017.
u 21:30

Andrija Hebrang podbo je Glavaševića u HRT-ovoj emisiji Otvoreno da je vrijeđao branitelje te umiruće i mrtve borce HVO-a

Kada je u studiju HRT-a HDZ-ov Andrija Hebrang, može se očekivati emisija “visokog napona”. No zadužen za medijski eksces sinoć je u Otvorenom ipak bio SDP-ov Bojan Glavašević.

“Napao me izvan teme”

Nije Glavašević iskočio zbog retoričkih bravura i vrijeđanja sugovornika, nego je pokazao nepoznavanje gotovo pa opće činjenice kada se upustio u verbalni duel s Andrijom Hebrangom.

Dan poslije izjave da “Andrija Hebrang ne zna što znači nositi se s gubicima u životu i da on nije izgubio sve poput njega” Glavašević poručuje da se ispričava Hebrangu, ali i da je Hebrang prema njemu bio nekorektan.

Posebno otac, ali i majka Andrije Hebranga žrtve su promašenog komunističkog režima, a djeca Hebrangovih praktički siročad koju je odgajala očeva sestra. Andrija, Dunja i Branko Hebrang u Jugoslaviji su morali skrivati svoj identitet, bili su nepoželjna djeca tog sustava. Pokojni Andrija Hebrang i doslovna je žrtva jer ga je taj sustav, iako je bio istaknuti komunist, likvidirao, dok je Hebrangova majka bila politička zatvorenica. Hebrangov otac u komunizmu je bio označen kao zagovaratelj hrvatskih interesa te optužen da je surađivao s ustašama i bojkotirao gospodarsku politiku tadašnjeg Politbiroa. Iz Politbiroa i Komunističke partije isključen je 1948. godine, a ubijen je u zatvoru. Hrvatski sabor rehabilitirao ga je 1992. godine. Hebrang je, dakle, bio posve kriva adresa za takav Glavaševićev odgovor, ali on kaže kako je reagirao emotivno i da je mislio na to da Hebrang nije nikoga izgubio u Domovinskom ratu.

– Napao me izvan teme i ad hominem, pozivajući se na snimku kojom se naveliko manipuliralo. Kao dijete koje je u ratu ostalo bez oca, djeda i bake, nikada nisam niti bih ikada ponižavao žrtve rata. Moje su rane svježije nego Hebrangove i od njega je svakako bilo bezobrazno da me optužuje za ismijavanje mrtvih i umirućih boraca – rekao nam je Glavašević.

Samo ga je podsjetio...

Hebrang je u Otvorenom podbo Glavaševića da je na kolegijima Ministarstva branitelja vrijeđao borce HVO-a (aludirajući na snimku na kojoj Glavašević i Predrag Matić posprdno govore o pripadnicima HVO-a). Jučer nam je Hebrang rekao da prihvaća Glavaševićevu ispriku, ali pod uvjetom da zajedno popiju kavu i da Glavaševićevu sve ispriča o “tim vremenima” o kojima “Glavašević očito ne zna”.

- Uvijek sam za uspostavu normalnih odnosa, ali tko mi dirne u oca koji je žrtva komunističkog režima, moram odgovoriti. Glavaševića sam samo podsjetio na snimku na kojoj se izruguje borcima HVO-a, a njega je to zasmetalo - odgovorio je Hebrang.

>> Bauk i Glavašević mini performansom protiv ploče u Jasenovcu

Komentara 133

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:40 31.01.2017.

Sramotno se obratio Hebrangu na taj način ali to je odgoj komunista pa je ipak prespavao i vidio da griješi. lijepo od njega ali da se komunisti ispričaju nama Hrvatima vjerujem da bi imali bolji i ljepši život u budučnosti. pozdrav dobrim ljudima

Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
21:55 31.01.2017.

Hebrang zvuči kao kulturan gospodin a Glavašević obrnuto.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:53 31.01.2017.

SDP je potonuo jako duboko s ovakvim sitnim populistima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije