Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njihovo 26. zlato

Kanada pobijedila Finsku i obranila naslov svjetskog prvaka

Kanada osvojila zlato u hokeju na ledu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
23.05.2016.
u 00:15

Kanađani su stigli do svog 26. zlata i ukupno 48. odličja na svjetskim smotrama

Hokejaši Kanade obranili su u nedjelju naslov svjetskih prvaka pobijedivši Finsku 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) u finalu odigranom u moskovskoj Ledenoj palači.

Kanađani su u finalnom dvoboju potpuno nadigrali Fince koji su slavili s 4-0 u njihovoj utakmici odigranoj u prvoj fazi natjecanja. No, kad je ulog bio naslov svjetskog prvaka momčad pod vodstvo trenera Billa Petersa bila je potpuno nadmoćna.

Kanađani su Fincima dozvolili svega 16 udaraca tijekom cijele utakmice, dok je finski vratar Mikko Koskinen bio pod stalnom paljbom i uspio zaustaviti čak 31 od 33 udarca. Jedini koji ga je uspio svladati bio je napadač Edmontona Connor McDavid, odličnom solo akcijom u 12. minuti. Svjetski prvaci su držali prednost sve do posljednje minute, a kad su Finci povukli vratara, sekundu prije isteka vremena konačan je rezultat postavio Matt Duchene, suigrač našeg Borne Rendulića iz Colorado Avalanchea.

Finci su osvojili svoju 13. medalju na svjetskim prvenstvima, a ukupno osmi put su se okitili srebrom te tako nisu uspjeli postati prva reprezentacija u povijesti koja je u istoj godini osvojila naslove svjetskih prvaka u seniorskoj, U-20 i U-18 kategoriji.

S druge strane, Kanađani su stigli do svog 26. zlata i ukupno 48. odličja na svjetskim smotrama. Connor McDavid, prvi izbor prošlogodišnjeg NHL drafta i strijelac pobjedničkog pogotka u finalu, sa samo 19 godina postao je najmlađi hokejaš u povijesti koji je skupio komplet zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava U-18, U-20 i seniorskoj kategoriji. Zlato osvojeno u Moskvi učinilo je napadača Anaheima Corryja Perryja 27. članom "Triple Gold" kluba. Perry je ušao u ekskluzivno društvo hokejaša koji su tijekom karijere uspjeli osvojiti naslov svjetskog prvaka, olimpijsko zlato i Stanley Cup.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije