Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpis za referendum

Hebrang: Karamarko je očito bio pod pritiskom javnosti

Andrija Hebrang na javoj tribini u čast Franji Tuđmani
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
08.12.2013.
u 16:43

Splitski HDZ obilježava 14. godina od smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske i prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Splitski HDZ obilježava 14. godina od smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske i prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Tom prilikom Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Split organizirao je javnu tribinu "Dr. Franjo Tuđman - Što još da vam obećam?" na kojoj su govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević i Antun Vrdoljak.

Prije početka svečanosti HDZ-ov Andrija Hebrang komentirao je potpis za referendum o ćirilici u Vukovaru Tomislava Karamarka.

"Mislim da je gospodin Karamarko očito bio pod pritiskom javnosti, jer je referendumsko pitanje upereno protiv svih nacionalnih manjina, tako se može shvatiti", izjavio je Hebrang, javlja Dnevnik.hr. Dodao je da smatra da referendumsko pitanje treba primijeniti na Vukovar tako da se dobije moratorij na uvođenje dvojezičnosti u tom gradu.

>> Josipović: Referendum o ćirilici nije u skladu sa Ustavom

Komentara 15

ZD
zdepar
19:01 08.12.2013.

u biti i referendum protiv ćirilice, kao i onaj prošli, polučio bi apsolutnu političku polarizaciju , a još jednom bi sigurno vlada bila nadjačana bar dvostrukim brojem glasova, usprkos svim anketama, pa bi , kao i na prošlom referendumu gubitnici bili samo kolatralne žrtve, a glasalo bi se - protiv vlade

A9
AAA-999
18:35 08.12.2013.

Referendumsko pitanje nije upereno ni protiv koga. Hebrang i HDZ-oba vrhuška pokazuju svoje pravo slugansko i protuhrvatsko lice. Što ćemo sa državama koje imaju postotak koji traži Stožer? Jesu li one nazadne?

PR
Protivcenzure
17:34 08.12.2013.

o gospodin istina se vratio!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?