Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjena kuća

Biste li se vi usudili zamijeniti sa strancima kuće za odmor?

vikend, odmor, putovanje, auto,  (1)
Thinkstock
18.07.2013.
u 12:47

Čak 93 posto ispitanika zadovoljno je svojim iskustvom zamjene kuća, a 81 posto se zamijenilo više puta

Prvi puta provedeno je istraživanje o \'zamjeni kuća\' za odmor što je započelo u Americi, a taj trend se zatim proširio i na ostatak svijeta, uključujući i Hrvatsku. Naime, istraživanje \"Moja kuća je tvoja\" provedeno je među 46.000 članova Home Exchange-a te pokazuje kako bi zamjena kuća mogla \'pomoći da se svi zajedno pobrinemo da stvorimo preduvjete za bolju budućnost\'.

Čak 93 posto ispitanika  zadovoljno je svojim iskustvom zamjene kuća, a 81 posto se zamijenilo više puta pa se čini da se zamjeni kuća smiješi svijetla budućnost. Članovi Home Exchange-a više ne traže samo mogućnost jeftinog putovanja, već su jako radoznali u otkrivanju kulturne strane putovanja (98% pokazuje interes za kulturnu baštinu, a 84% posjećuje muzeje i parkove prirode).

Među članovima sposobni i iskusni putnici (62% visokoobrazovanih) predstavljaju presjek cjelokupnog društva koje putuje. Primjerice, tipičan član putuje s obitelji (49% s djecom) i dolazi s jednog od 5 kontinenata, a top 5 država iz kojih dolaze takvi članovi su SAD, Francuska, Španjolska, Kanada i Italija.

Skupa zdrava hrana (63%) i organska hrana (73%) vrlo su važne članovima, a 69% članova sami pripremaju obroke na putovanju u čemu im uvelike pomaže sav komfor potpuno opremljene kuhinje. Kada ne putuju, aktivno pomažu i društvu. 38% sudjeluje u društvenom radu, očuvanju flore i faune, radu mladih, očuvanju kulturne baštine i zbrinjavanju životinja.

>> Dopustite neznancu da spava u vašem krevetu i svijet je vaš

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije