Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sam izabrao vilu

Boris Johnson uživao u neretvanskim jeguljama i žabama

Boris Johnson (1)
Foto: Villa Stolovi
1/6
29.08.2012.
u 14:43

Za nas je ovo bilo posebno iskustvo. Imali smo tremu, mislili smo da će biti komplicirano, ali gospodin Boris sušta je suprotnost. Jednostavan je čovjek, ali zanimljiva ličnost, kazali su nam iz obitelji Deak koja je ugostila gradonačelnika

Na internetskoj stranici jedne britanske agencije Boris Johnson, gradonačelnik Londona, pronašao je savršenu kuću za odmor. Na osami, s pogledom na blistavo plavo more, bez susjeda. Izbor je pao na Villu Stolovi, što se smjestila u mjestu Slivno Ravno u Dolini Neretve.

U odabiru njegove savršene kuće za odmor pomoglo je i što imaju vlastiti teniski teren.

– Za nas je ovo bilo posebno iskustvo, iako visoki dužnosnici često kod nas odsjedaju. Mislili smo da će biti komplicirano, ali gospodin Boris sušta je suprotnost. Jednostavan je čovjek, ali zanimljiva ličnost, kazali su nam iz obitelji Deak od kojih saznajemo da su vilu izgradili prije pet godina.

Johnson je s obitelji u Villi Stolovi proveo sedam dana. – Prekratko, kazao je. O Hrvatskoj je znao mnogo i dugo je planirao ponovo doći nakon što je ovdje bio za Domovinskog rata.

Obitelj Deak na njegovu je molbu pripremila opsežan plan puta kojeg se londonski gradonačelnik strogo pridržavao.

- Posjetio je Mostar, Dubrovnik, oduševio ga je arheološki muzej Narona u Vidu pokraj Metkovića... saznali smo od Marijane Deak.

Posebno ga se, kaže, dojmio fotosafari. Plovio je neretvanskom lađom, uživao u prekrasnom krajoliku.

– Prolazimo močvarom, u daljini se vide nasadi mandarina, a oko nas lete ždralovi... – opisao je Johnson svoje iskustvo Radiju Nerona s kojim je obitelj dogovorila kratki intervju. Ne dolazi gradonačelnik Londona svaki dan u taj kraj.  

Kazao nam je da je proputovao jako puno i ovo što mi imamo nije nigdje vidio, pogled koji se pruža i naše Ville Stolovi opisao je nestvarnim, kao i plaže i kristalno čisto more kažu nam domaćini. To su samo neki od razloga njegovog sigurnog povratka.. A u posebnim sjećanju ostao mu je okus naše jegulje i žaba. I malo pršuta, sira, domaćeg vina...

Komentara 6

TV
Tata Vijolata čudo jadno
15:19 29.08.2012.

Nadam se da je svoje uživanje platio odnosno da ne uživa na "josipovićev" račun poput rade šerbedžije na brijunima i sličnih kulturno-političkih radnika iz zemlje i inozemstva!

KA
kajinx
16:52 29.08.2012.

Dajte pišite šta će biti sa ušćem Neretve nakon gradnje hidroelekrane koju je obećao Gosp. Mađarska "državi" RS.

PE
peugeot
17:07 29.08.2012.

Koji su to "m**ori" ti Britanci! Oni su bas k'o jegulje u EU! Sto ne udju u euro-zonu ? A vole da dijele lekcije à la "trebalo bi ovako, trebalo bi onako raditi"! Perfidniji ljudi od Engleza ne postoje na cilom svitu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije