Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakav rekorder

Lopov harao Zagrebom: U godinu dana počinio 93 kaznena djela!?

kartica
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
17.12.2014.
u 16:55

M.R. je krao i varao po bolnicama, osnovnim i srednjim školama...

Zagrebačke bolnice, škole, vrtići, knjižnice, restorani... Bila su to samo neka od mjesta na kojima je M. R. (44), kako sumnja policija, krao novčanike s karticama iz ormarića, sa stolova i iz džepova kaputa.

Od početka ove godine pa sve do prosinca, obilazio je navedena mjesta i krao novčanike te je uspio počiniti ukupno 93 krađe, teške krađe i računalne prijevare, a žrtve je, kako se sumnja, oštetio za ukupno 55.800 kuna.

M. R. je državljanin BiH, a zagrebačka ga je policija uhitila nakon upornog praćenja i prijava koje su upućivale na istog sumnjivca. Osumnjičeni je nakon nekog vremena već razvio taktiku kojom se služio u krađama. Kada bi došao u ustanovu u kojoj je toga dana naumio “operirati”, pažljivo bi motrio dok ne bi netko od zaposlenika ili posjetitelja nakratko napustio prostoriju. Koristeći odsutnost žrtava, iskoristio bi priliku i brzopotezno iz ormarića, stolića ili džepova uzimao novčanike s kojima bi se udaljavao u nepoznato. Kada bi žrtve uočile da im nedostaje novčanik, već bi bilo kasno. M. R. prvo bi iz novčanika izvadio sav novac, a potom bi se “poslužio” i karticama, ako je pored njih u novčaniku pronašao i PIN-ove. Potom bi se zaputio na obližnji bankomat i podigao količinu novca koja mu se našla na raspolaganju. To je prema sumnji policije, učinio 47 puta na bankomatima diljem Zagreba. Nakon što više ne bi imao koristi od njih, kartice i novčanike bacao je u kontejnere.

Kako je izvijestila policija, novac je trošio na plaćanje smještaja i osobne potrebe. U svom pohodu posjetio je KBC Rebro, KB Merkur, Kliniku za ženske bolesti i porode, različita veleučilišta, osnovne i srednje škole... Policija ga je ispitala i kazneno prijavila, a budući da sumnjaju da je počinio još kaznenih djela, krim-istraživanje nad njim se nastavlja.

>> Umjesto u trezor 100.000 kuna stavio u ladicu i odnio sa sobom

Komentara 4

PA
Paton
21:21 17.12.2014.

tako mi kune grožđice, vrati mi se!

BL
big_lebovsky
18:52 17.12.2014.

Znade li se u kojem ministarstvu daj radi i dali je ministar ili samo pomoćnik ministra?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:44 17.12.2014.

Rekorder? Amater!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije