Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi napad

Tjedan nakon paleža BMW-a ugostitelju zapalili i krov na narodnjačkom klubu

Urnebes
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
31.12.2015.
u 18:30

Željko Telinec vlasnik je niza noćnih klubova i ugostiteljskih objekata. Također, osumnjičenik je u kraku afere Agram

– Ma kakav palež, izgorjelo je smeće – uzvratio je Željko Telinec (40) nekoliko sati nakon što je nepoznata osoba u srijedu iza ponoći zapalila krovište narodnjačkog noćnog kluba i restorana "Urnebes" u Zagrebu kojemu je on suvlasnik. Dogodilo se to samo osam dana nakon što je na sličan način podmetnut požar pod luksuzni BMW 7 na zagrebačkom Trnju. Auto je na leasing uzela tvrtka Tact Agram, ali ga je koristio upravo Željko Telinec. Da je i požar na klubu u srijedu namjerno izazvan, potvrdila je i policija. Počinitelj je zasad nepoznat, ali u njegovu pronalasku istražiteljima bi mogle pomoći i obližnje kamere koje su snimile palež čije je gašenje potrajalo dva sata. Kamere su uhvatile nepoznatog muškarca sa šiltericom na glavi koji se iz smjera savskog nasipa došetao do noćnog kluba. U jednoj je ruci držao ruksak, a u drugoj kanister, najvjerojatnije s benzinom. Ruksak je odložio pored krova s bočne strane kluba. Zalio ga je benzinom i zapalio. Buktinja na krovištu nepoznatog počinitelja pomalo je zatekla jer je nakon toga poskočio i dao se u bijeg pod okriljem noći. Ponovno je krenuo u smjeru nasipa. U trenutku požara objekt nije radio i nitko nije ozlijeđen. Upitan da komentira snimku s nadzornih kamera, Telinec je kratko uzvratio:

– Vi ste tako čuli? E, vidite, ja nisam. Potom je kazao da nema više nikakvih komentara ne odgovorivši na pitanje strahuje li za vlastitu sigurnost i smatra li da su aktualni incidenti usmjereni na njega. Kako neslužbeno doznajemo, Telinec dosad nije primao prijetnje. Mnogobrojni posjetitelji Urnebesa odahnuli su jer palež nije poremetio planove kluba.

"Dragi prijatelji, bez brige, vidimo se večeras na zagrijavanju za doček 2016.", napisali su na službenoj Facebook-stranici kluba. Osim problema s neistomišljenicima kojima je očito stao na žulj, Telinec se našao i u problemu sa zakonom.

Točnije, pod istragom je USKOK-a zbog sumnje da zajedno s Tomislavom Kolarićem nije plaćao podnajam za zakup diskoteke Saloon, gdje su željeli otvoriti novi klub. Krak je to afere Agram kojom je obuhvaćen i gradski pročelnik Ivica Lovrić. On je, prema tvrdnjama USKOK-a, najprije KK Ciboni, u kojoj je svojedobno bio i predsjednik, dao u besplatan zakup diskoteku Saloon. Potom je Telinecova i Kolarićeva tvrtka Klokan uzela Saloon u podnajam koji nije plaćala KK Ciboni.

>> Suvlasniku Urnebesa zapalili luksuzni BMW

>> Planulo krovište noćnog kluba Urnebes

Komentara 10

DU
Deleted user
18:57 31.12.2015.

turci ostavili duboke korijene na balkanu,...

IB
ivan.biljan68
19:30 31.12.2015.

Ovo nije baš iz čista mira,ali mnogi,stariji od"Telića"nemaju čime platiti stanarinu,a ovaj"vlasnik"ne plaća ni najam,čudno zvuči,mafijaški,tko mu što može,dok on skuplja debele pare...samo batina ima dva kraja. Emeritus.

AB
abcdefghij
19:12 31.12.2015.

A sta reci? U zatvoru dvojica tuku jednoga, on cvili, moli, nemojte. .....Na to nailazi zatvorski cuvar i vice dosta, ostavite ga i oni ga prestanu tuci. Nakon toga pita premlacenoga zatvorenika zasto su te tukli? On se izdere na cuvara:nisu me tukli to je bila samo sala, sta tebe briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije