Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE U PRITVORU

Ugašeni tjednici 
Rena Sinovčića, ostaje li mu Zadarski list?

reno sinovčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.01.2015.
u 23:14

Na Kalelargi je i prije uhićenja bilo nagađanja da je suvlasnik lokalno utjecajnog dnevnika, što su iz Novog lista demantirali

Reni Sinovčiću danas je u Zagrebu odbijana jamčevina njegovih prijatelja od 20 milijuna kuna u nekretninama, a u Zadru su istodobno ugašena njegova dva tjednika – VOX i Zadarski Regional. Njegovih 14 djelatnika iz dva tjednika izgubila su posao, ali, doduše, uz ponudu da prijeđu na Televiziju VOX, Sinovčićev jedini preostali medij.

Sumnjiči se za 120 milijuna

Koliko je djelatnika dvaju sad već bivših tjednika prešlo na televiziju, zasad nije poznato, no činjenica je da ni ondje radnici već mjesecima nisu dobili plaću i da napuštaju televiziju. Kraj Sinovčićeva medijskog carstva počeo se nazirati odmah nakon uhićenja početkom prosinca kada je, uz preoblikovanje Nogometnog kluba Zadar, uhićen baš zbog predstečajne nagodbe medijske grupe VOX. Zbog oba slučaja USKOK sumnja da je prouzročena šteta od 120 milijuna kuna. Samo nekoliko dana nakon Sinovčićeva uhićenja tjednici su mu prestali izlaziti na kioske i bilo je samo pitanje dana kada će i službeno biti objavljen njihov kraj.

Tako je govorio Kalmeta

No, paralelno s gašenjem VOX-a i Regionala pojavila su se i nagađanja da je Reno Sinovčić i stvarni vlasnik Zadarskog lista. Prema nagađanjima s Kalelarge, Sinovčić je nedavno postao suvlasnikom, a nagađanja su se nastavila unatoč činjenici da to iz Novog lista demantiraju i tvrde da je jedini novac u Zadarski list u posljednje vrijeme uložila Zadranima nepoznata zagrebačka građevinska tvrtka Dinos.

Da je, uz Alberta Faggiana, suvlasnik Zadarskog lista i Sinovčić, u kuloarima u Zadru čulo se i prije njegova uhićenja. Na takav scenarij upućuje i nedavna izjava prije godinu dana smijenjenog glavnog urednika Zadarskog lista Edvarda Šprljana za HRT. On je izjavio da mu se uoči smjene prigovaralo jer piše o predstečajnoj nagodbi tvrtke VOX Rena Sinovčića. Istaknuo je također da samo nekoliko ljudi zna tko je zapravo pravi vlasnik Zadarskog lista, ali je spomenuo i najmoćnijeg zadarskog političara Božidara Kalmetu.

– Faggian više nije sam jer se u dokumentima više ne navodi vlasnik, nego vlasnici. Je li Sinovčić ušao u Zadarski list, ja ne znam, ali je izvjesno da se više mjeseci s njim pregovaralo. Također, Božidar Kalmeta je govorio da Zadarski list mora postojati u Zadru i da nagovora gospodarstvenike da ga preuzmu – rekao je Šprljan.

Izgubljene funkcije

Je li u toj navodnoj namjeri da lokalno i te kako utjecajni Zadarski list preuzme netko iz Zadra “izabran” Sinovčić, još je ipak samo nagađanje. Jednako tako još su uvijek nagađanja i priče s Kalelarge da je aferom Ribar proces Sinovčićeva preuzimanja Zadarskog lista odgođen, ali ne i zaustavljen.

Činjenice su, pak, da je zadarski “kralj medija i nogometa” u samo mjesec i pol dana ostao bez dva tjednika, funkcije prvog čovjeka NK Zadra, a uza sve to nije ni skupio deset milijuna kuna, koliko mu je jamčevinom određeno za izlazak iz Remetinca za obranu sa slobode.

>> Sinovčić za obranu sa slobode nudi 20 milijuna kuna u nekretninama

Komentara 8

CH
CH2710
11:30 26.01.2015.

Tome se vidi po faci da ne pripada na slobodu, nego bar 15-ak godina u buksu.

GV
golub Vaso
12:06 26.01.2015.

ćiro nestao u akciji

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
11:24 27.01.2015.

Reno je uvijek bio i ostao pre svega pravi hrvat a sve ostalo je slijed tog saznanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije