Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
previd tužiteljstva

Odbačena optužnica protiv Mladinea jer nije podignuta u roku

Vinko Mladineo
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
16.12.2014.
u 17:38

U tužiteljstvu priznaju pogrešku te najavljuju stegovni postupak protiv tužiteljice nakon čega će tražiti obnovu postupka

Zbog previda tužiteljstva danas je na zagrebačkom Županijskom sudu odbačena optužnica protiv Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša, Mihe Zrnića Marinovića i trgovačkog društva Odlagalište sirovina, u kojoj šteta iznosi 125 milijuna kuna, a odluku je donijela sutkinja tog suda Tanja Pavelin Borzić.

Sutkinja je odlučila odbaciti optužnicu jer ju je tužiteljstvo podnijelo jedan dan nakon isteka zakonskog roka, a iz zagrebačkog ŽDO-a danas su priopćili da će se pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovorne zamjenice županijske državne odvjetnice koja je optužnicu podnijela s danom zakašnjenja, odnosno nije je podigla u 30 dana po okončanju istrage. ŽDO će zatražiti obnovu postupka. Zakon propisuje, ako optužnica nije podnesena u tom roku, da se smatra da je tužiteljstvo odustalo od kaznenog progona.

Tužiteljstvo se danas oglasilo priopćenjem u kojem je priznalo da je “optužnica, zbog omaške zamjenica državne odvjetnice, podignuta jedan dan nakon isteka roka”. No pozvali su se i na zakonsku odredbu prema kojoj se može zatražiti obnova postupka “u slučaju da je do propuštanja roka za podizanje optužnice došlo zbog stegovnog djela državnog odvjetnika”. Stoga su najavili da će nakon pokretanja stegovnog postupka protiv odgovorne zamjenice županijske državne odvjetnice sudu podnijeti i prijedlog za obnovu postupka protiv Mladinea i Zrnića Marinovića.

Inače, ovu je optužnicu, koja je podignuta u ljeto 2012., sud već jednom vratio tužiteljstvu na doradu.

>> Mladineo prijavio Kalamburu, jer su mu rekli da je vodila podjelu novca

Komentara 45

R0
R00kie
17:47 16.12.2014.

hahaha "slucajno" je cekala zadnji dan pa se ipak preracunala....ako je muljator ukrao desetke milja kuna kao da mu je problem bio podmazat i jeftinu tuziteljicu. Kao sto je kerum govorio da su politicari jako jeftini.

CO
coolman
17:46 16.12.2014.

Pa ovoga nigde nema, ni u Zanzibaru !

CO
coolman
17:50 16.12.2014.

Predlažem novi slogan Turističke zajednice: Hrvatska , mala zemlja,za veliku krađu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije