Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksces za volanom

Brat šefa oporbe vozio pijan, u SDP-u napali policiju

milanović
Arhiva VL
21.04.2010.
u 09:16

Krešimiru Milanoviću izmjereno je 1,34 promila alkohola u krvi, nije imao vozačku, nije bio vezan, a autu je i istekla registracija.

Krešimira Milanovića, mlađeg brata predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, splitska je policija u noći od petka na subotu ulovila dok je pijan vozio neregistrirani auto.

Zaboravna punica

Izmjereno mu je 1,34 promila alkohola u krvi, policija ga je prijavila da je pokušao bježati kad su ga zaustavljali, da nije imao vozačku dozvolu, da je mercedesu koji je vozio istekla registracija te nije bio vezan.

– Istina je da sam vozio pijan i za to ću odgovarati. Želio sam samo preparkirati auto kad sam izašao iz kafića i dvaput sam prošao pokraj policajaca koji su stajali na parkiralištu tako da nema ni riječi da sam pokušao pobjeći. Policajci su došli do mene kada sam pronašao mjesto i izašao iz auta – ispričao je K. Milanović. Priznaje da nije imao vozačku dozvolu te da mu je istekla registracija.

– To je puničin auto i očito je zaboravila da joj je prije desetak dana istekla registracija – dodaje.

Na cijelu priču reagirao je i SDP koji je preko glasnogovornice Ivane Grljak poručio da je “svatko odgovoran za svoje postupke i da za njih mora snositi konzekvence”.

Od izvora bliskih K. Milanoviću, koji nije želio detaljnije govoriti o incidentu, doznajemo da se požalio na nekorektno ponašanje policije.

Meni prijetiš advokatom?

– Naguravali su ga, provocirali, govorili mu da stoji u stavu mirno, a kada je želio pozvati odvjetnika, šef smjene u splitskoj postaji prometne policije, gdje su ga zadržali do jutra, počeo je vikati: “Što ti, Milanoviću, meni prijetiš advokatom” – rekao je naš sugovornik.

Mlađem Milanoviću, doznajemo, ovo nije prvi put da ga je policija ulovila da vozi pijan. Isto mu se dogodilo i prije dvije godine, no tada ta informacija nije došla do javnosti.

Dio dužnosnika SDP-a smatra da je informacija izašla u javnost četiri dana kasnije da bi se naštetilo Zoranu Milanoviću.

– Iz policije je dobio informaciju što se dogodilo, uostalom, i Krešo mu je sam ispričao u subotu. Kao da su očekivali da trguje i pokuša urgirati. Kad nije to napravio, pustili su priču van – kaže naš izvor iz SDP-a.

Komentara 98

SU
sumrak
17:13 21.04.2010.

Pročitaj moj post još jednom. Koga brigaju sizovi. Ja ti pričam o tome da je Milanovićev otac nelegalno velikom otpremninom koju je dobio kao član HDZ-a u lopovskim 90-ima sinu Zoranu kupio stan. Mene zanima kad će Milanovićevu ocu uskočiti USKOK. Mene zanimaju tri stvari o toj čudnoj obitelji Milanović: 1. Čijim novcima je kupljen Mercedes 2. Kako je moguće da USKOK nije uskočio Zoranovom ocu Stipi koji je priznao u intervjuu u Nacionalu da je nelegalno dobio ogromnu otpremninu u PBZ u vrijeme kad je bio član HDZ-a. Da, dobro ste pročitali, Zoranu Milanoviću je stan (kao i njegovom bratu) kupio njihov otac Stipe Milanović prljavim novcima iz nelegalno velike otpremnine dok je kao kadar HDZ-a bio u PBZ-u. Tko tu koga pravi budalom??? Citat članka \"Nakon pobjede HDZ-a, jednog dana ga je nazvao ministar kulture i prosvjete Vlatko Pavletić i ponudio mu položaj pomoćnika ministra zaduženog za financije. Na novoj funkciji Stipe Milanović je ukinuo SIZ-ove i pokušao uvesti štednju, što je dovelo do sukoba s Pavletićem, koji je na račun ministarstva kupio najskuplji model BMW-a. Bilo je očito da više ne može ostati u ministarstvu, i tada mu je pomoć ponudio Stipe Mesić, koji je bio predsjednik Sabora. Mesić je pokušao Milanovića poslati kao veleposlanika u Ukrajinu ili imenovati tajnikom Matice iseljenika, ali problem je bilo to što nije član HDZ-a. Stipe Milanović danas tvrdi da je odluku o učlanjenju donio na sastanku s Mesićem i Bernardom Jurlinom i da je tada eksplicitno rekao da to čini kako bi iznutra demokratizirao vladajuću stranku. Kako bilo, uskoro je Mesić istupio iz HDZ-a, a sredinom 90-ih ispisnicu je popunio i Stipe Milanović. U to doba radio je u Privrednoj banci kamo ga je pozvao Martin Katičić. Poslovnu sposobnost Milanović je pokazao tako što je dobio otpremninu kao da je cijeli radni vijek proveo u Privrednoj banci, a ne samo pet godina. “Dali bi mi sve samo da me se riješe, a ja sam iskoristio zakonske mogućnosti. Od otpremnine smo mlađem sinu riješili stambeno pitanje, a Zoranu zajedno sa supruginom obitelji isto pomogli kad je kupio stan;\" JOŠ JEDNOM PROČITAJTE POSLJEDNJI PASUS!!! 3. Kako je moguće da Zoran Milanović ima trenutno dva stana u ZG od 130 metara kvadratnih i ratu kredita od 11,000 kn. Prvo, kolika su mu primanja kada mu je tolika rata; i drugo, mislili on, kad dođe na vlast, zatvoriti i svog oca, partijskog funkcionara HDZ-a koji je našim parama kojima smo sanirali PBZ braći Zoranu i pijanduri Krešimiru kupio stanove

BL
bljesak
09:52 21.04.2010.

Treba kaznit policiju.

OB
-obrisani-
16:02 21.04.2010.

milanovic nije Hrvatsko prezime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije