Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zvijezde održivosti na konferenciji HGK: Bivši čelnik Unilevera održat će predavanje domaćim poduzetnicima

HGK
08.09.2021.
u 14:10

Nova pravila igre u biznisu: Društvo neće tolerirati tvrtke koje stoje na margini društvenih problema

Ako tvrtke ne počnu zauzimati aktivnu ulogu u rješavanju društvenih problema, društvo im neće dopustiti da postoje. To znači da poslovni lider novoga doba o održivosti mora znati jednako koliko o prodaji, a o klimatskim promjenama jednako koliko o novčanom toku. Riječi su to vizionara korporativne održivosti Paula Polmana koji je svojim djelovanjem na čelu Unilevera ovu tvrtku posjeo na tron globalnog lidera održivosti i koji će svoje viđenje uloge poslovne zajednice u izgradnji održivog svijeta podijeliti na konferenciji Hrvatske gospodarske komore Podržimo održivo_2021., 16. i 17. rujna u Šibeniku i online.

Polman je kao desetogodišnji predsjednik uprave kompaniju Unilever usmjerio prema stvaranju vrijednosti na dugi rok, a dioničarima i investitorima kojima se to nije svidjelo poručio – uložite svoj novac negdje drugdje. Sudjelovao je u oblikovanju Ciljeva održivog razvoja i jedan od njihovih službenih zagovaratelja, potpredsjednik je UN Global Compacta, počasni predsjednik ICC-a i suosnivač zaklade IMAGINE. 

Zašto važna pitanja imaju dosadnu komunikaciju

Još jedan eminentni gost konferencije bit će Jakob Trollbäck, osnivač nagrađivanog studija za brendiranje i dizajn Trollbäck + Company. Radi se o kreativcu koji stoji iza poznatih vizuala ciljeva održivog razvoja, čovjeku koji ih je učinio komunikacijski globalno prepoznatljivim. Na konferenciji će pojasniti kako komunikaciju održivosti ne učiniti dosadnom, već inteligentnom, pristupačnom i uvjerljivom, tj. kako popravljanje problema s kojima se planet suočava treba biti uzbudljivije od kupnje novog para čarapa.

Podržimo održivo_2021. druga je konferencija HGK o Ciljevima održivog razvoja usmjerenima na izgradnju boljeg svijeta za sve. Konferencija polazi od vizije Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu o potrebi velikog resetiranja društva kako bi se spasio planet. Stoga pod povećalo stavlja neke od gorućih problema današnjice, primjerice što je potrebno promijeniti u idućih deset godina u našem pristupu upravljanju. U fokusu konferencije bit će dvije teme: uloga poslovne zajednice u svijetu u kojem se krize više ne mogu rješavati pojedinačno, bile to ekonomske reforme, pandemija ili klimatska kriza te komunikacija održivog razvoja.

Konferencija je dio serije aktivnosti na temu održivosti u organizaciji HGK tijekom rujna i listopada pod nazivom Održivo, odgovorno, ostvarivo. Organizatori konferencije su Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavnicima poslovnog sektora iz Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK. Programski partneri su Veleposlanstvo Švedske, Ericsson Nikola Tesla, Oikon, MaNaBu Movement i ECOLISE. Konferencija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Predstavništva EK u Hrvatskoj, Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Program i prijave dostupne su na službenoj stranici konferencije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije