Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguće je

Zlatna pravila za studiranje uz karijeru i svakodnevni posao!

Sveučilište Libertas
02.01.2024.
u 08:00

Studirati je izazov, ali i odlična prilika!

Izvanredni studiji Sveučilišta Libertas organizirani su kako bi studenti dobili najbolje obrazovanje uz redovno zaposlenje. Izgradnja karijere dok s druge strane čekaju predavanja i ispiti može izgledati poprilično izazovno, no isto tako nudi i mnogo prednosti! Rad tijekom studiranja pruža priliku da sve što naučite na predavanjima odmah provedete u praksi, te steknete profesionalne vještine kojima je teško ovladati samo kroz teoriju. Jednom kada rano postavite temelje svoje buduće karijere, uvijek ćete biti u prednosti pred svojim kolegama iz branše koji će u profesionalni svijet zakoračiti godinama poslije vas. Prednosti studiranja uz rad su velike čak i ako vaš posao nema veze s onim što studirate, s obzirom na to da na svakom radnom zadatku stječete nove praktične vještine i vrijedno iskustvo. Također, studiranje uz rad je i izazovno. Zato vam predstavljamo neke principe koji mogu biti od pomoći:

1. Organizirajte se učinkovito

Dobra organizacija je pola obavljenog posla, zato uvijek pazite da znate što, gdje, kada i kako morate raditi. Ako su gadgeti poput mobitela ili laptopa vaši alati za fakultet i posao, pobrinite se da su uvijek napunjeni i spremni za korištenje. Planirajte noć prije za dan pred sobom, te se pripremite na svaki dio dana što više možete, kako ne biste trošili vrijeme na to ujutro. Kada planirate izlaske na ispite, zaključite isplati li vam se prvo polagati one za koje treba učiti manje ili one kojima se treba malo više posvetiti – a onda se držite tog plana.

2. Ovladajte svojim vremenom

Imate planer? Iskoristite ga! Postoje brojni online alati koji vam mogu pomoći isplanirati dan u minutu. Učite li bolje ujutro ili navečer? Najbolje poznajete sami sebe, zato iskoristite to znanje kada planirate vrijeme za učenje, rad ili odmor. Nema smisla računati na znanje usvojeno navečer ako ste više jutarnji tip. Ne odgađajte obveze do zadnjeg trenutka – ako trebate napraviti projekt za određeni kolegij do kraja semestra, najbolje je da s njim započnete što prije, kako se poslije ne biste našli u problemu.

3. Budite fleksibilni

Dobar i pouzdan raspored mnogo pomaže kada imate osjećaj da bi vas korak izvan njega u potpunosti izbacio iz takta, no zapamtite da u životu ništa nije idealno. Računajte na to da bi se mogle dogoditi nepredvidive stvari i situacije u kojima će odmak od rasporeda biti nužan, no koje će vas samo podsjetiti koliko je dobro imati dobro posložene obveze i plan kojeg se uglavnom možete držati. Upravo zato si trebate dati prostora da od tog plana ponekad možete i odstupiti bez velikih ili dugoročnih posljedica na svoj krajnji cilj – diplomu i željeno zaposlenje.

4. Komunicirajte i umrežite se

Povežite se sa svojim kolegama na poslu i na fakultetu, ali ne zaboravite i na nadređene. Vaš poslodavac, baš kao i profesori na fakultetu, vjerojatno će vam spremno izaći u susret naiđete li na izazove zbog svoje specifične situacije. Informirajte ih da svoje vrijeme morate rasporediti između studiranja i posla, te zamolite za određene ustupke ukoliko ih je moguće odraditi. Povremeni raniji odlazak s predavanja ili slobodan dan za ispit svakako neće naštetiti vašoj karijeri ili studentskom statusu, a vi ćete znati cijeniti svaki ustupak, te se odužiti odličnim ocjenama ili radnom etikom, na obostrano zadovoljstvo.

Kako izvanredno studiranje izgleda na Sveučilištu Libertas

Izvanredni studij na Sveučilištu Libertas odličan je izbor za sve one koji žele unaprijediti svoje znanje ili steći nove vještine uz stalni posao. Satnica predavanja je prilagođena onima koji jutra provode na poslu, dok je online komunikacija s profesorima i osobljem Sveučilišta uvijek jednostavna i ažurna kako bi se maksimalno izašlo ususret svim individualnim studentskim potrebama. Upisi za izvanredne studente održavaju se u isto vrijeme kao i za redovne, a nastava započinje u ožujku 2024. Uz Sveučilište Libertas izgovori doista ne postoje, jer tu su studenti na prvom mjestu!

Nastavu na svom novom diplomskom studiju možete započeti već u ožujku 2024.! Upisi su u tijeku, a u odabiru studija vam može pomoći i sveučilišni Centar za karijere.

Diplomski studiji Sveučilišta Libertas

Međunarodni odnosi i diplomacija (univ.mag.rel.int. ili sveučilišni magistar/magistra međunarodnih odnosa i diplomacije)

Poslovna ekonomija i globalizacija (titula: univ.mag.oec. ili sveučilišni magistar/magistra ekonomije)

Turistički i hotelski menadžment (titula: mag.oec.)

Menadžment bankarstva osiguranja i financija (titula: mag.oec.)

Menadžement unutarnje i međunarodne trgovine (titula: mag.oec.)

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije