Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolaps

Zatvorene tri američke banke, a ukupno 86 od početka godine

Credit Lyonnais
Reuters
26.06.2010.
u 13:50

FDIC je ove godine zatvorio 86 banaka i na putu je da dostigne lanjskih 140. Zatvaranja će rezultirati izlijevanjem 60 milijardi dolara za osigurane depozite u sljedeće tri i pol godine

Regulatori su stavili ključ u brave tri američke banke; u Georgiji, Floridi i Novom Meksiku, zbog problema investicijske kuće Bond Street Holdings LLC, koja je kupila banke u siječnju. Isplata depozita nakon trostrukog kolapsa stajat će tamošnju depozitarnu agenciju 284,6 milijuna dolara.

- FDIC ima sklonost odlučnim rezovima, kad su posrijedi institucije u problemima. S rastom problema u segmentu nekretnina i nastavkom problema s otplatom stambenih kredita, bit će sve više banaka koje će doživjeti neuspjeh - komentirao je Walter Mix, glavni direktor konzultantske kuće Emeryville i bivši dužnosnik Kalifornijskog biroa za financijske insttucije. 

FDIC je ove godine zatvorio 86 banaka i na putu je da dostigne lanjskih 140, što je bilo najveće zatvaranje banaka od 1992. godine. Zatvaranja će rezultirati izlijevanjem 60 milijardi dolara za osigurane depozite u sljedeće tri i pol godine, a fond je završio u deficitu.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
14:49 26.06.2010.

Pih Amerika prpada Hrvatska izlazi iz krize,zahvaljujući uspješnom vođenju monetarnog fonda i.šUKERA I Vlade J.Kosor,,te snažnoj industriji koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

GO
gocat
15:13 26.06.2010.

hehe, nisu banke zatvorene, koliko su unistene u bescijenje i potom kupljene od vecih banaka.

10
101lakeoswego
16:18 26.06.2010.

hehehehehe njemacka HRE iz minhena i to sama napravila je ni vise ni manje nego manjak od preko 130 milijardi$, vise nego sve americke banke skupa, hehehehehehe uspjesni svabe hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije