Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zašto je svaki 10. student u Nizozemskoj stranac?

Zašto je svaki 10. student u Nizozemskoj stranac?
Foto: Promo
1/2
28.02.2018.
u 16:31

Nizozemska je među deset najboljih zemalja na svijetu po kvaliteti obrazovanja, točnije druga u Europi, a Nizozemci su narod koji nakon Šveđana i Danaca najbolje pričaju engleski kao strani jezik na svijetu.

Nizozemska je oduvijek privlačila mlade ljude, a mnogi su je imali priliku upoznati tijekom maturalnog putovanja. No, ako niste jedan od tih sretnika, zasigurno ste čuli priče o poljima tulipana, starim vjetrenjačama i mnoštvu bicikla. Ova zemlja je predivna, nema sumnje, ali i mnogo više od toga.

Nizozemska je među deset najboljih zemalja na svijetu po kvaliteti obrazovanja, točnije druga u Europi, a Nizozemci su narod koji nakon Šveđana i Danaca najbolje pričaju engleski kao strani jezik na svijetu. Upravo zbog toga Nizozemska ima puno toga za ponuditi stranim studentima. Na više od 2100 studija na engleskom jeziku svaki deseti student je inozemni student. U nizozemskom visokoobrazovnom sustavu posebna se pažnja usmjerava na kreativnost i praksu za vrijeme studija. Svake godine Nizozemci imaju sve više i više inovacija poput solarnog napajanja biciklističkih staza ili naprave za čišćenje oceana. Isto tako, Nizozemska je jedna od rijetkih zemalja koja svake godine smanjuje broj zatvora zbog vrlo male stope kriminala koja svake godine opada, a zahvaljujući tome 10. je najsigurnija zemlja na svijetu prema globalnom indeksu za mir. Zbog svega ovoga svake godine se povećava broj hrvatskih studenata na nizozemskim sveučilištima. 

Foto: Promo

Zašto je svaki 10. student u Nizozemskoj stranac? Ovo je 10 razloga:

  1. Međunarodno i multikulturalno okruženje - u Nizozemskoj studiraju studenti iz cijelog svijeta. Točnije, iz više od 150 različitih zemalja . Osim toga, gotovo 95% stanovništva tečno govori engleski, što svakako olakšava život.
  2. Pristupačna cijena studiranja - studiranje nije skupo kao u drugim zemljama koje nude obrazovanje na engleskom, kao što su npr. Sjedinjene Američke Države. Nizozemsko visoko obrazovanje subvencionira država, a školarine su relativno niske.
  3. Inovativne metode podučavanja - nizozemski obrazovni sustav je visoko je kvalitetan i sveučilišta su dobro organizirana, prate tehnološki napredak, a predavači su vrhunski stručnjaci. Većina predavanja i seminara odvija se u malim grupama od oko 15-30 učenika s jakim naglaskom na praktično iskustvo.
  4. Životni troškovi koje si možeš priuštiti- u usporedbi s ostalim zemljama zapadne Europe, troškovi života u Nizozemskoj su relativno pristupačni, a dio studentskih troškova možete pokriti radom na nepuno radno vrijeme.
  5. Međunarodno priznate diplome - obrazovanje u Nizozemskoj ispunjava sve međunarodne standarde i ima izvrsnu reputaciju u cijelom svijetu.
  6. Odlične mogućnosti putovanja - Nizozemska nudi jednostavan pristup svim većim europskim gradovima s izvrsnim prometnim vezama. Također, ako se zaželite obitelji, relativno ste brzo doma. 
  7. Besplatna prijava - cijeli proces prijave potpuno je besplatan uz pomoć savjetnika za obrazovanje u inozemstvu, IntegralEdu-a, koji će vas voditi kroz cijeli proces - od odabira sveučilišta, do smještaja i raznih savjeta za lakše snalaženje i pripremu života i studiranja u Nizozemskoj. IntegralEdu iza sebe ima 25 godina iskustva, a najbolje od svega je što im ne plaćate nikakve honorare. 
  8. Učenje novog jezika - Nizozemska nudi širok izbor studija na engleskom jeziku, preko 2100 programa. Usavršit ćete engleski jezik, a sigurno ćete 'pokupiti' i nešto nizozemskog.
  9. Više od studiranja - u Nizozemskoj ćete uživati i u mnogim kafićima, restoranima, prekrasnoj prirodi, a i upoznat ćete ljude iz cijelog svijeta.
  10. Samopouzdanje - otići u nepoznatu zemlju nikada nije lako, no kada se nađete u Nizozemskoj, shvatit ćete koliko ste zapravo sposobni i koliko samostalnost znači.


Broj hrvatskih studenata u Nizozemskoj proteklih se godina drastično povećao te je i dalje u porastu. Najpopularnija područja studija hrvatskih studenata u Nizozemskoj su ekonomija i poduzetništvo, umjetnost i kultura, inženjering te društvene znanosti. No, uz preko 2100 različitih programa, sigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašim sposobnostima i karakteru. Prijave na nizozemska sveučilišta traju do 1. svibnja, a nemojte zaboraviti na besplatnog savjetnika za obrazovanje u inozemstvu, IntegralEdu, gdje besplatno možete dobiti sve informacije i pomoć pri upisivanju sveučilišta u Nizozemskoj, ali i drugim državama. Sretno! 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije