Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište kapitala

Wall Street dosegnuo rekorde nakon dogovora o pomoći eurozone Grčkoj

wall street
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.02.2015.
u 18:51

Dow Jones i S&P 500 vinuli su se na rekordne razine.

Dogovor o pomoći eurozone Grčkoj donio je rekordni kraj tjedna na Wall Streetu.

Dow Jones i S&P 500 vinuli su se na rekordne razine: Dow Jones je porastao 0,86 posto, na 18.140 bodova, a S&P 500 0,61 posto, na 2.110 bodova.

Zbog niskih cijena nafte, u S&P 500 pao je samo indeks energetskog sektora, 0,3 posto. I Nasdaq je veći 0,63 posto, iznosi 4.955 bodova, najviše od 2000.

Ulagače je relaksirala privremena odgoda prijetnje od grčkog bankrota koji bi joj onemogućio plaćanje dospjelih dužničkih obveza.

>>Evo kako ove godine Hrvatska stoji po Indeksu ekonomskih sloboda

>>Wall Street potonuo: Indeks S&P 500 zabilježio najveći pad od siječnja

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
19:26 22.02.2015.

Gle sad ovo ! Filozofija krize se razlikuje od u njenom uzroku tijeku i raspletu . Wall Street je prepoznam manju opasnost od ukrajinske krize u odnosu na Grčku. Možemo zakljućiti da evropu gledaju kao cijelinu ali i kao vrlo samostalnu ekonomsku sredinu. Meni je to pokazatelj da Evropa konačno funkcionira.Možda još uvjek šepavo ali dela se dela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije