Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na prijedlog vlade

Vladimir Kristijan imenovan predsjednikom uprave HBOR-a

HBOR
Željko Lukunić/PIXSELL
30.05.2014.
u 16:26

Martina Jus imenovana je članicom Uprave HBOR-a

Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na današnjoj je sjednici prihvatio prijedlog Vlade za imenovanje Vladimira Kristijana predsjednikom Uprave HBOR-a, a Martina Jus imenovana je članicom Uprave HBOR-a, priopćeno je iz institucije.

Vladimir Kristijan, po struci diplomirani ekonomist, u HBOR dolazi s pozicije direktora Sektora gospodarstva Erste & Steiermarkische Bank d.d., u kojoj je obnašao i funkciju prokurista kao zamjenu za člana Uprave zaduženog za gospodarstvo. Također, bio je i član Uprave Erste nekretnina d.o.o. i član Nadzornog odbora Erste Factoringa d.o.o. Kao direktor Sektora gospodarstva bio je zadužen za male i srednje tvrtke, velike nacionalne i internacionalne klijente upravljajući portfeljem kredita veličine 25 milijardi kuna kojeg je činilo ukupno 10 tisuća klijenata.

Martina Jus u HBOR dolazi iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) u kojoj je od ožujka 2012. godine obnašala funkciju članice Uprave nadležne za pravne poslove i kontrolu namjenskog korištenja sredstava te financijsku podršku kroz jamstva i potpore. Jus je aktivno sudjelovala u uspješno provedenom postupku pripajanja Poslovno-inovacijske agencije (BICRO) Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG-INVEST).

Nova članica Uprave HBOR-a bila je sukreator i glavni koordinator provedbe izvršenja Poduzetničkog Impulsa 2012. godine te autor provedbenih ugovora u okviru Poduzetničkog impulsa 2012. i 2013. Jus je predsjednica Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i predsjednica Odbora za financije i proračun Krapinsko-zagorske županije. Treći član uprave HBOR-a je Mladen Kober koji je na ovoj funkciji od 14. rujna 2009. godine.

>>Za novog šefa HBOR-a Vlada predložila Vladimira Kristijana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije