Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Veliki Freixenet uči o privlačenju kupaca od hrvatskog Vivata

Otvaranje tzv. Bubble barova, odnosno točenje pjenušaca na ulicama i trgovima, veliki Freixenet prihvatio je od naše vinoteke Vivat
10. listopada 2010. u 16:30 0 komentara 12 prikaza
vina
Foto: AFP

Jedna od najvećih svjetskih (obiteljskih) vinarija, španjolski Freixenet, preko vinoteke Vivat na naše je tržište u 90-ima plasirala prvih 5000 boca svojih po kakvoći, ali i pristojnoj cijeni nadaleko poznatih pjenušaca. Godine 2007. ta je brojka narasla na za naše prilike impozantnih 155.000 boca, čime smo postali njihovi najveći uvoznici u istočnoj Europi.

To je samo jedan od obilja podataka s kojima su novinare upoznali Nina Schmidt i Boris Ivančić u Vivatu, u Boćarskom domu na Prisavlju, sa 17 godina staža jednoj od naših najstarijih vinoteka, a u povodu niza poslovnih novosti u toj tvrtki. Vivat je promijenio vlasničku strukturu, pa je dotadašnji puni naziv Vivat i partneri promijenjen u Vivat fina vina, a partneri su sada njih dvoje.

Ukupno je 19 zaposlenih, a u ponudi imaju blizu 500 domaćih i stranih etiketa, i to jakih imena, španjolskih, francuskih, talijanskih, njemačkih..., a upravo su dobili i zastupstvo renomiranog proizvođača čaša Spigelaua s novom svjetskom linijom čaša. Stvoren je novi logo tvrtke, nova internetska stranica s web-shopom i dostavom vina, osnovan je Klub Vivat fina vina s oko 300 članova koji imaju popust pri kupnji, organiziraju im se edukativne degustacije i sl. Vivat organizira i mini vinske festivale, radi promidžbe vrsnih proizvoda i enološke kulture, a jedan takav festival održat će se, najavljeno je, u petak 22. listopada, iza dvorane Lisinski. Vivatova uspješna novost, koju je prihvatio i Freixenet, jest otvaranje tzv. Bubble barova, odnosno točenje pjenušaca na ulicama i trgovima.

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.