Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆI PREDMET

Upravni sud poništio upravno rješenje za predstečajni postupak Nexe grupe?

Nexe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.09.2014.
u 23:25

RBA i Zagrebačka banka uspjele su dobiti predmet na Upravnom sudu, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik

Upravni sud je navodno poništio upravno rješenje za predstečajni postupak Nexe grupe, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Prema njihovim izvorima, dva nezadovoljna vjerovnika s postupkom dok je još bio u upravnoj fazi, konkretno RBA i Zagrebačka banka, uspjele su dobiti taj vrući predmet na Upravnom sudu. Riječ je o poništaju vezanom uz upravnu fazu koja se vodila prije sudske, pa upravno sudstvo vraća nazad Financijskoj agenciji na takozvani ponovni postupak.

To je prvi takav slučaj, barem koliko je poznato, da akti koji su doneseni u upravnom postupku pred Finom i Ministarstvom financija nisu izdržali provjeru u nadležnosti upravnog sudovanja.

Cijeli članak možete pročitati na stranicama Poslovnog dnevnika.

>> Završila predstečajna nagodba za Nexe grupu

>> Pad Ergovićeva carstva – I Nexe dio loše sudbine građevinara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije