Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

UNIQA i ove godine sponzor projekta „Hrvatska pamet Hrvatskoj“

02. ožujka 2016. u 10:53 4 prikaza
UNIQA
Foto: Promo

UNIQA osiguranje i ove je godine sponzor društveno odgovornog projekta „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ Poslovnog dnevnika s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata te njihovog lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije.

Uključivanjem u ovaj projekt UNIQA doprinosi suradnji između poslovne i akademske javnosti, stvaranju uvjeta za ostanak mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj te njihova uključivanja u proces promišljanja smjera budućeg razvoja Hrvatske. Od projekta se očekuje i da će pokrenuti širu društvenu raspravu o nezaposlenosti mladih, te kroz sudjelovanje stručne i poslovne javnosti i studenata iznjedriti i konkretne prijedloge rješavanja tog društvenog problema.

Prva sezona „Hrvatske pameti Hrvatskoj“ rezultirala je s čak 76 projekata, a najbolji među njima zadivili su stručni žiri i pokazali velik poduzetnički i inovativni potencijal hrvatskih studenata. Ove godine studenti svoje ideje mogu predstaviti i elaborirati kroz tri teme: izvorno hrvatsko, inovativna i poduzetna Hrvatska, a oni najbolji imat će priliku svoje projekte prezentirati stručnjacima. Tri najbolja rada u svakoj od kategorija novčano će se nagraditi, a svima prijavljenima na ovaj način otvaraju se poslovne šanse na tržištu.

Više informacija o projektu.

Kroz podršku društveno odgovornim projektima UNIQA pokazuje svoju odgovornost prema zajednici, a obrazovanje je jedan od najvažnijih uvjeta za ispunjenje punog potencijala svake mlade osobe u Hrvatskoj. Uz projekt Poslovnog dnevnika „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ UNIQA aktivno sudjeluje i u projektu financijske pismenosti koji provodi Hrvatski ured za osiguranje.

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije