Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TIGER MIKE'

Umro najgori šef na svijetu: 'Nemojte mi se obraćati, ne želim uništiti grlo zbog vas'

živčani radnik, bijes
Foto: Thinkstock/ilustracija
27.09.2016.
u 18:04

U njegovoj osmrtnici u novinama pisalo je da je bio čovjek s dva lica: Ako te je volio, to je bio raj. Ako te nije volio, to je bio pakao...

Ako tvrdite da je vaš šef najgori na svijetu, pričekajte dok ne pročitate sve o Edwardu Davisu koji je imao nadimak Tiger Mike.

Kako piše Huffington Post, Davis je bio tako mrzovoljan da čak ni običan pozdrav u prolazu nije dolazio u obzir.

– Nemojte mi se obraćati kada me vidite. Ako želim razgovarati s vama, to ću i učiniti. Želim čuvati grlo. Ne želim da se uništi pozdravljajući sve vas, kujine sinove – stajalo je u jednom od dopisa koje je ovaj vlasnik Tiger Oil Company poslao svojim radnicima.

Sve je počelo 1959. godine kada je Edward u dobi od 28 godina oženio 69-godišnju Helen Bonfils, za koju je do tada radio kao vozač limuzine. Edwards nikada nije završio srednju školu, a vozač je bio sve dok Helenin suprug George Somnes nije umro 1956. godine.  

Razveli su se 1971. godine, a on je nakon rastave dobio ''znatnu odštetu'' s kojom je započeo posao s naftom. Tada su krenuli nevjerojatni dopisi.

– Svatko tko bude imao kosu tako dugu da prekriva uši, a ja mu neću moći vidjeti uši, to znači da se ne pere. Ako se ne pere, onda smrdi, a ako smrdi, onda tog kujinog sina ne želim pokraj sebe – stajalo je u jednom od dopisa. 

On je ujedno bio i jedini koji je smio psovati.

– Imam povlasticu javnog psovanja, i to pred svima. Mogu raditi sve što želim jer ja plaćam račune. Kada vi radite za mene, nemate taj privilegij – napisao je. 

Na poslu nije odobravao ''otrcanu odjeću'', također se protivio i proslavama rođendana, tortama i slavlju bilo koje vrste.

Njegovi dopisi bili su napisani 1970-ih godina, a radno aktivan ostao je sve do početka ove godine. Umro je prošlog mjeseca nakon komplikacija zbog raka prostate u dobi od 85 godina. 

U njegovoj osmrtnici u novinama pisalo je da je bio čovjek s dva lica.

– Ako te je volio, to je bio raj. Ako te nije volio, to je bio pakao. Ako ste bili moćni i bahati, uništio bi vas. Ako ste bili na dnu, on bi vas podigao, obrisao prašinu s vas i zauvijek bi vam promijenio život – stajalo je u osmrtnici.

>> 'Zaboravite strah i krivnju i odmah krenite tražiti novi posao'

Ključne riječi

Komentara 2

SC
schwertransport
18:27 27.09.2016.

Pa ovo je Ryberi na slici

HH
helgin@hogar
22:09 27.09.2016.

dva clanka za redom iz huffington posta, jel jedino to prepisujete ili je ovo bilo skroz slucajno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije