Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis EU fondovi

U Šibeniku održani regionalni dani EU fondova

Događaj su pozdravnim govorima otvorili Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, i Tajana Huzak, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
10. lipnja 2019. u 14:32 101 prikaza
U Šibeniku održani regionalni dani EU fondova
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/25

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 10. lipnja 2019. u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ (Poljana 6). Događaj su pozdravnim govorima otvorili Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, i Tajana Huzak, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Šibenika kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Mira Lepur, ravnateljica J.U. Razvojna agencija Šibensko-kninske županije; Radoslav Županović, vlasnik OPG-a Županović; Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika; Martin Mrša, predsjednik udruge „Mladi u EU“ i Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku.

U Šibeniku održani regionalni dani EU fondova | Autor : Hrvoje Jelavić/Pixsell Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Tako je Program integriranih teritorijalnih ulaganja predstavila Irena Jurčić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. O najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i o ključnim točkama u provedbi projekta govorio je Rade Dubreta iz HAMAG–BICRO-a, a Ivan Križanović i Domagoj Puljić iz HAMAG-BICRO-a predstavili su financijske instrumenti za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Na kraju edukativnog dana je Boris Pekić iz UHY savjetovanja održao radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj je predstavio aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s  procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

U Šibeniku održani regionalni dani EU fondova | Autor : Hrvoje Jelavić/Pixsell Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Mirko Drašković
18 bjegunaca
Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće