Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tvornica oružja 'HS Produkt' želi opremati oružane snage BiH

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš kazala je kako je uvjerena će predstavljanje HS-ovih proizvoda omogućiti da se bosanskohercegovačka vojska ubuduće opremi još kvalitetnijim naoružanjem
16. listopada 2018. u 11:56 3 komentara 1017 prikaza
HS Produkt
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Karlovačka tvrka "HS Produkt", renomorani hrvatski proizvođač oružja i vojne opreme, predstavila je u utorak u Sarajevu svoj proizvodni program u sklopu ambicija da se proširi i na tržište Bosne i Hercegovine, ali i da s tvrtkama iz te zemlje pokuša stupiti na tržišta trećih zemalja.

HS produkt ZARADA U MILIJUNIMA EURA VIDEO Oružja kao perspektivan biznis: Pogledajte koja se proizvode u Hrvatskoj

Tijekom predstavljanja proizvoda namjenske industrije Hrvatske za predstavnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH te drugih ministarstava i agencija za provedbu zakona u toj zemlji ministrica obrane BiH Marina Pendeš kazala je kako je uvjerena će predstavljanje HS-ovih proizvoda omogućiti da se bosanskohercegovačka vojska ubuduće opremi još kvalitetnijim naoružanjem. 

"Ovo će biti od velike koristi onima koji trebaju pješačko naoružanje", kazala je Pendeš podsjetivši na stroge odredbe zakona o javnim nabavama u BiH koje propisuju jasne uvjete za kupnju takve opreme. 

Kvaliteta i dostupnost, drži ministrica Pendeš, na strani su karlovačke tvrtke i mogu biti važan faktor pri donošenju budućih odluka o kupnji oružja za potrebe oružanih snaga BiH.

Pogledajte vojnu vježbu Velebit 18.

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio kazao je kako je ovo dio ukupne vojno-gospodarske suradnje dvije države.Tržište Hrvatske kao i BiH je razmjerno malo, no upravo stoga postoji interes zajednički nastupiti na trećim tržištima s obzirom da BiH kroz svoju vojnu industriju već ima svoj pristup nekima od njih, kazao je Del Vechio.

Veleposlanik je podsjetio kako Hrvatska kao članica NATO-a ima certifikate koji osiguravaju konkurenciju s drugim državama Alijanse, a to može biti iskustvo korisno i za BiH. Ministrici Pendeš je iskazao zahvalnost na dosadašnjoj vojnoj suradnji Hrvatske i BiH koju je opisao kao "izvrsnu".

danas U VEČERNJEM Hrvatska postaje ozbiljan izvoznik oružja i vojne opreme

Direktor karlovačke tvrtke "HS product" Željko Pavlin podsjetio je kako je ta tvrtka već godinama na tržištu BiH.

"Tu smo već godinama jedan od glavnih igrača", kazao je Pavlin novinarima istaknuvši kako količina onoga što se može plasirati u BiH nije presudna nego jačanje ukupne suradnje. Istaknuo je kako je "HS Produkt" usvojio visoke tehnologije proizvodnje oružja i svojim znanjem može biti poveznica sa svjetskim tržištima tvrtkama iz BiH.

"HS Produkt" je na tržište BiH do sada uglavnom plasirao svije pištolje dokazane kvalitete i oni su broj 1 i u policijskim agencijama unutar Federacije BiH.

Black Hawk prezentirana dva Black Hawka Novo oružje Hrvatske vojske: "Crni jastrebovi" stižu kad i F-16-ice

Svoju najnoviju pušku, oznake VHS-2, koja je također prepoznata kao oružje vrhunske kvalitete, "HS Product" je već prodao posebnim policijskim postrojbama Zeničko-dobojske i Livanjske županije, a sada se nadaju kako će za nju biti zanimanja i u oružanim snagama BiH.

"Nadamo se da će nas pri natječaju uzeti u obzir jer se možemo boriti cijenom i kvalitetom s inozemnom konkurencijom", kazao je Pavlin.

Pogledajte video: Vojna vježba Velebit 18.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Artukovic:

    Hajde opet naoruzajte muslimane kao i 92.Sve ce oni to nama vratiti,svaki metsk....samo kroz cijev

  • sokodnaranče:

    Naoruzat muslimane. Dobra ideja 😆

  • trabant7:

    Livanjske, ski ili "Z"eničko, čki, e moj novinaru sve se to piše malim slovom.