Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IT stručnjaci

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Asseco SEE Hrvatska pokrenuli program mentorstva za studente računarstva

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Asseco SEE Hrvatska pokrenuli program mentorstva za studente računarstva
04.04.2019.
u 11:29

Suradnjom fakulteta i IT tvrtki omogućavamo mladim stručnjacima praktična znanja i prije diplome, uz mogućnost nastavljanja karijere na svjetski relevantnim IT projektima

Vodeća IT tvrtka za pružanje najboljih rješenja i softverskih produkata za financijski sektor u Hrvatskoj – Asseco SEE i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Zavod za računarstvo, potpisali su ugovor o suradnji na zajedničkim projektima i mentorstvu studenata.

Ovom inicijativom studentima u Rijeci omogućen je rad na zajedničkim projektima s tvrtkom Asseco SEE uz mentorstvo stručnjaka, usavršavanje u radu s tehnologijama poput iOS-a, JAVA-e i Androida te mogućnost odrađivanja stručne prakse ili izrade diplomskih radova u Asseco uredu u mjestu njihovog studija – Rijeci. Cilj ove suradnje razvijanje je mladih programera kroz praksu tijekom studija, uz mogućnost nastavka rada u stabilnoj internacionalnoj informatičkoj tvrtki u Hrvatskoj čiji klijenti su vodeći u uspješnoj digitaliziraji svojeg poslovanja.

Asseco SEE za ovaj projekt  je nominirao 8 stručnjaka koji će naizmjenično mentorirati studente u Rijeci. Ovom suradnjom Asseco SEE Hrvatska dodatno podupire i posao blizu kuće, što je dio strategije tvrtke koja, uz Zagreb, ima urede i u Varaždinu, Rijeci te novouređeni ured u Koprivnici.

„U vremenu pojačanog odljeva IT stručnjaka iz Hrvatske, ponosni smo da smo pokrenuli suradnju koja omogućuje mladima praktična znanja uz studij, mentorstvo i dobre temelje za ostanak u Hrvatskoj. Vjerujemo da ovakvim projektima između visokoobrazovnih ustanova i uspješnih gospodarskih subjekata pridonosimo razvoju stručnjaka koji će u budućnosti unaprjeđivati hrvatsko gospodarstvo.“ – Viktor Olujić, član Uprave Asseco SEE.

Radujem se zajedničkim projektima i razvoju znanja naših studenata. IT je područje puno potencijala koje se veoma brzo mijenja i razvija, te je neophodno stalno međudjelovanje znanstvene i poslovne sredine. Vjerujem da će se naša suradnja razviti u pozitivnu priču o dijeljenju znanja i postignuća što je ključ razvoja uspješne zajednice i društva”, istaknula je dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Jasna Prpić Oršić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije