Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VE MESIHOVINA

Siemens Hrvatska gradi prvu vjetroelektranu u BiH

Siemens
Foto: Siemens
14.04.2016.
u 15:39

Ukupna snaga vjetroelektrane je 50,6 MW, a proizvoditi će oko 165.000 MWh sati godišnje, što je dovoljno za opskrbu preko 50.000 kućanstava

Siemens Hrvatska gradi prvu vjetroelektranu u BiH. Naime, ova je tvrtka potpisala ugovor o isporuci 22 vjetroagregata za projekt VE Mesihovina s tvrtkom JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, priopćeno je danas. 

Ukupna snaga vjetroelektrane je 50,6 MW, a  proizvoditi će oko 165.000 MWh sati godišnje, što je dovoljno za opskrbu preko 50.000 kućanstava. Instalacija prvih agregata na ovoj elektrani, koja će se nalaziti u blizini Tomislavgrada, trebala bi početi na proljeće iduće godine, a završetak projekta očekuje se početkom 2018.

- Ponosni smo što kao hrvatska tvrtka i dokazani partner s međunarodnim iskustvom u iskorištavanju obnovljivih izvora energije možemo ponuditi svoje znanje i stručnost. Za Bosnu i Hercegovinu ovo je važan iskorak u smjeru razvijanja kapaciteta koji će zadovoljiti potrebu za kvalitetnom, učinkovitom i ekološki prihvatljivom opskrbom energijom - izjavio je Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i Siemensa Bosne i Hercegovine, u priopćenju.

>> Alstom i Siemens tužili HEP Državnoj komisiji za javne nabave

>> Siemens ukida ili premješta 1.000 radnih mjesta

Komentara 2

BA
baksi
17:01 14.04.2016.

Tange Lange duvno moje

CI
cinbenik
09:54 15.04.2016.

I naravno u svetoj zemlji...Naveli su sav kapital sa poHercegovacenom HDZe vladom,dok su sve ostale regije unistene.Nemoze sve biti slucajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije