Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Metali

Severina je dobro odabrala – bakar najunosniji

stock
Arhiva Vl-a
03.01.2011.
u 19:00

Cijene metala u protekloj godini porasle su 30 posto, od toga više od polovice u posljednjem mjesecu 2010.

Bakar je najunosniji metal 2011. godine. Naime, cijena bakra na burzama dostigla je rekordnu vrijednost. Vrhunac je bio 9631,75 dolara po toni na LME-u (Londonska burza metala). Cijene metala u protekloj godini porasle su 30 posto, a više od polovice toga porasta dogodilo se u posljednjem mjesecu 2010. godine. Razlog je to što je globalna ekonomija ipak počela svoj oporavak i potražnja je samim time povećana.

Proizvodnja je počela rasti u Europi, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, što povećava potražnju za metalima. Usto, kazuju stručnjaci, a prenosi BBC, zalihe bakra na izmaku su, stoga bi cijena i u ovoj godini mogla rasti, što pokazuju i cijene futuresa, odnosno ugovora s budućim datumom.

Jedino Kina i dalje troši zalihe koje je stvorila još 2009. godine, no prema mišljenju stručnjaka, u nekoliko dolazećih mjeseci potrošit će se i te zalihe, a potražnja Kine za metalima dodatno će povećati cijene. U posljednje vrijeme hrvatska pjevačica Severina podigla je mnogo prašine svojim priznanjem da se zaljubila u srpskog ''kralja bakra'' Milana Popovića. S obzirom na rastuće cijene bakra, čini se da je napravila dobar posao.

Naime, Amalco Grupa u vlasništvu M. Popovića primarno se bavi prodajom bakra i proizvoda od bakra, a u svom sastavu ima i rudnike zlata i bakra u Kazahstanu te mu posao zacijelo dobro ide. Prema pisanju srpskih medija, godišnji prihodi premašuju mu milijardu dolara.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Dančo
Dančo
16:00 04.01.2011.

Iskreno,gadi mi se ta sevka,nives celz,dolores lambaša i ostale fufice . A ako se nasim istocnim susjedima bas takve cure sa napuhanim usnicama, istrosenim i krastavim medjunozjima i bizarnim smislom za modu i odjecu svidja, slobodno, nek izvole! :-)

IS
istina123
20:29 03.01.2011.

Seve -seve Ti si svoje međunožje dobro unovčila,stvarno znaš iskoristiti sve što ti se pruža.Čovjek je društveno biče, ali je i duhovno.Gdje če ti duša.

OB
-obrisani-
09:08 04.01.2011.

pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije