Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Rusija i SAD u bitki za prevlast u Hrvatskoj

08.06.2018.
u 00:02

Ruski stručnjaci ocjenjuju izjavu američkog veleposlanika “grubim miješanjem u biznis”

Izjava američkog veleposlanika u Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta o tome da, iako se čini da će se nagodba u Agrokoru postići, nijedna pojedina grupacija ne bi smjela imati više od 10 posto glasačkih prava u Agrokoru, aludirajući time na ruski utjecaj, ponovno je pokazala da se preko Hrvatske – ili na području Hrvatske – vodi bitka za geopolitičku prevlast između dvije velike svjetske sile. Primjena tog prijedloga značila bi u stvarnosti ograničavanje upravljačkih prava ruskom Sberbanku jer jedino on može imati više od 10 posto udjela u novom Agrokoru. VTB banka, manja ruska državna banka, odnosno njezini predstavnici, u četvrtak su službeno potvrdili da bi oni mogli imati oko 10 posto imovine u novom holdingu, što znači da je za Sberbanku namijenjeno najmanje 35 posto udjela.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- HDZ u godinu dana izgubio 9,2 postotna poena, SDP 5,7

- Otputuje li Mamić na SP, Rusija ga može izručiti

- Što nakon Zdravka Mamića čeka Dinamo i hrvatski nogomet

- Alkohol više puta na mjesec pije 40% srednjoškolaca

Ključne riječi

Komentara 18

ST
stjepanhrvat
07:08 08.06.2018.

Podrška Amerima.Gdje god se je koja država priklonila zatucanom i bijednom ruskom gospodarstvu došlo je do propasti te države a posljednji primjer je Venecuela.Pogledajmo samo u Bosanskom Brodu kako se Rusi odnose prema rafineriji gdje truju lokalno stanovništvo i neće staviti filtere.Rusi iskorištavaju i svoj Ruski narod koji živi u bjedi a kamoli neće strane države.

PR
prajdali100
00:35 08.06.2018.

Kakav bombastičan naslov ! Radi se o surovom kapitalizmu, novcu, baš nekog briga za nas.Kvart u NY ima više stanovnika od Hrvatske.

FI
filipsbilliard
21:11 07.06.2018.

milijarda je milijarda...a usla je u agrokor....a gdje su tada bili ameriksnci...!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije