Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Reakcija RWE Energije: Svatko tko prekrši pravila dobit će otkaz

– Zastupnik se obvezuje da u komunikaciji s kupcima ni na koji način neće širiti neodobrene, neistinite, nepotpune, zavaravajuće ili dvosmislene informacije koje mogu dovesti do nezadovoljstva ili prigovora potencijalnog ili stvarnog kupca – izvijestili su iz RWE Energije
09. listopada 2014. u 13:52 4 komentara 6470 prikaza
električno brojilo
Foto: PIXSELL

Nakon priče o čitatelju iz Novigrada Podravskog koji je rekao da su ga dvojica muškaraca na prijevaru privoljela da potpiše ugovor o promjeni opskrbljivača električnom energijom, oglasili su se i iz tvrtke RWE Energija.

– Predstavnici RWE Energije dužni su svakom potrošaču besplatno, jednostavnim i svima razumljivim rječnikom objasniti kako funkcionira cijeli proces promjene opskrbljivača, koliku će uštedu ostvariti s obzirom na svoju dosadašnju potrošnju te koji je od naših modela za njega najpovoljniji. RWE Energija potpisala je ugovore s nekoliko tvrtki o zastupanju u prodaji električne energije u dobroj vjeri da će zastupnik obavljati povjereni posao profesionalno i korektno. Prema ugovoru, zastupnik se obvezuje da u komunikaciji s kupcima ni na koji način neće širiti neodobrene, neistinite, nepotpune, zavaravajuće ili dvosmislene informacije koje mogu dovesti do nezadovoljstva ili prigovora potencijalnog ili stvarnog kupca. Za svaku povredu ove obveze definirana je novčana kazna za zastupnika prodaje – izvijestili su iz tvrtke RWE.

Ističu kako njihovi prodajni predstavnici nose svjetloplave majice s logotipom i nazivom tvrtke, bedž s logom RWE Energija te identifikacijske kartice na kojima piše njihovo ime i interni identifikacijski broj. Putem besplatnog telefona 0800 8777 potrošači mogu provjeriti status predstavnika sumnjaju li u njihov identitet. Dodaju kako su svi predstavnici prošli obuku za profesionalnu i etičnu prodaju.

– Ako se ipak dogodi slučaj da zastupnik neistinito informira kupca te s njim potpiše ugovor, kupac ima pravo prijaviti slučaj službi za korisnike RWE Energije te će protiv prodajnog predstavnika biti pokrenut stegovni postupak. Kupac ima pravo raskinuti takav ugovor bez navođenja razloga u roku od 14 radnih dana od sklapanja ugovora. Ako se utvrdi da su prodajni predstavnici povrijedili Etički kodeks, tražimo prekid rada spomenutog prodajnog predstavnika, a prema tvrtki koja ga je angažirala poduzimamo ugovorom predviđene sankcije – izvijestili su iz RWE Energije.

Podsjetimo, čitatelju su dvojica muškarca ušla u dvorište te su stala kod električnog brojila na zidu kuće. Tražili su ga osobnu i dali mu da potpiše papir za koji su mu rekli da se radi o očitanju struje. Dok se čitatelj potpisivao, muškarac koji je držao papir imao je ruku preko gornjeg dijela pa čitatelj nije vidio što piše. Kada su otišli, vidio je da se radilo o ugovoru s tvrtkom RWE Energija.

>> 'Na prevaru su me privoljeli da potpišem ugovor s RWE-om'

>> RWE Energija do danas zaposlila više od 200 ljudi

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

 • qqq:

  moleru malo pobjeglo preko osigurača hehehe (vidi sliku)

 • Avatar gecdra
  gecdra:

  I mene su na sličan način obrlatili.Kad su otišli vidio sam na fasciklu s ugovorom sliku nikole tesle,rade šrbeđije ili takvog nekog sličnog.Drugi dan sam bez problema raskinuo ugovor.

 • fileck:

  To ti je tako kad umjesto da svoje zastupnike odgojiš i zaškoluješ kako treba, da se znaju ponašati na tržištu, uzmeš outsorcingom neke poluretardirane kmetove kojima je samo pred očima provizija i 100 kuna. Produkt treba znati prodati.