Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKA PISMENOST

Raiffeisen Future Boost sa stručnjakom za financije, poznatim kvizašem iz Potjere i komičarem Ivanom Šarićem – saznajte sve o pametnom raspolaganju novcem

Financijska pismenost
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
04.10.2019.
u 09:10

Ekonomski analitičar Željko Kardum i lovac iz Potjere Dean Kotiga u društvu s najboljim stand-up komičarem održat će četiri predavanja o financijskoj pismenosti i ulaganju u budućnost

Istraživanje koje su prije četiri godine proveli Hanfa i HNB u suradnji s Ministarstvom financija Republike Hrvatske na temelju Akcijskog plana za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača pokazalo je da Hrvatima, posebice mladim generacijama koje tek ulaze na tržište rada, treba približiti znanja o odgovornom upravljanju osobnim financijama. Prosječna ocjena financijske pismenosti u Hrvatskoj iznosi 11,7 bodova od mogućih 21, najnižu pismenost imaju mlađi od 19 godina (9,3), a najvišu oni višeg i visokog obrazovanja (12,8), te građani s prihodima kućanstva većim od 6.250 kn (12,8) kao i oni iz gradova s više od 100. 000 stanovnika (13,1).

Odgovorno raspolaganje novcima, odgovorno korištenje bankarskih proizvoda (kredit, kreditna kartica), kako raspolagati s plaćom? Koliko trošiti, koliko štedjeti? Ne manje važno, gdje štedjeti? Kako odlučiti je li za vas bolja opcija štednja u banci, ulaganje u dionice, investicijske fondove ili mirovinske fondove?

Iako malo tko od nas to doista radi, treba si postaviti pitanje - kada početi razmišljati o mirovini? Točan odgovor na to pitanje jest - onog dana kada se zaposlite. Svaki zaposlenik bi trebao dio plaće što prije početi odvajati za starost, i to najbolje u dobrovoljni mirovinski fond. Zašto je tome tako? Pitanja je mnogo, a put do ispravnog odgovora ne mora biti dosadan.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Kako bismo educirali studente o financijskoj pismenosti i ulaganju mladih u budućnost održat ćemo četiri predavanja na četiri hrvatska fakulteta u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Kako bismo teme iz područja financijske pismenosti studentima prenijeli maksimalno stručno, ali i zabavno, za predavanja smo angažirali ekonomskog analitičara Željka Karduma koji će vam približiti sve važne pojmove iz područja osobnih financija i bankarskih proizvoda te kako ih koristiti na način da rade za vas.

S njim će biti duhoviti Dean Kotiga, slavni lovac iz popularnog kviza Potjera, a ovom dvojcu asistirat će jedan, jedini, neponovljivi, naš najpopularniji stand-up komičar Ivan Šarić. On će na sebi svojstven duhovit način pojasniti situacije iz svakodnevnog života u kojima trebamo razmišljati i paziti kako raspolažemo svojim novcem. Prijavite se na sudjelovanje preko zabavnog kviza, dođite na predavanje, naučite odgovorno trošiti i ulagati u budućnost i osvojite nagrade!

Sadržaj je nastao u suradnji s Raiffeisen mirovinskim fondovima

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije