Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Prvi hrvatski trgovački lanac otvorio novi prodajni centar

Otvaranjem novog prodajnog centra preseljeno je poslovanje sa stare na novu lokaciju, još atraktivniju i dostupniju kupcima.
12. studenoga 2020. u 13:40 603 prikaza
PEVEX
Foto: Pevex
Pogledajte galeriju 1/3

Otvorenjem novog prodajnog centra u Makarskoj trgovački div PEVEX ostvario je zadnju planiranu investiciju u 2020. godini.

S lokacije u zapadnom dijelu Makarske, PEVEX je preselio poslovanje na adresu Vrgorački put broj 1, u zgradu gdje je do sada bio Velpro.

PEVEX | Autor : Pevex Foto: Pevex Jure Radoš, Renata Duka, Jurica Lovrinčević, Krešimir Bubalo

„U novom centru zaposlenici će imati bolje uvjete rada jer je znatno veći nego stari. Time je i kupcima pregledniji, što je važno jer će moći lakše izabrati između 50.000 proizvoda koje PEVEX ima u ponudi. I ovdje su uvedene najviše zaštitne i higijenske mjere. Zato s ponosom pozivamo sve stanovnike Makarske, Imotskog, Baške Vode, Brela, Vrgorca i cijelog okolnog područja da dođu i provjere novo mjesto najsigurnije kupnje u Hrvatskoj.“, poručio je predsjednik Uprave PEVEXA Jurica Lovrinčević.

Brojne zaštitne mjere u mjestu sigurne kupnje

Podsjetimo, PEVEX je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije uveo u sve svoje prodajne centre - termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite koji su u Hrvatskoj uvele tek neke bolnice. Zbog projekta uvođenja termalnih kamera PEVEX je u listopadu ove godine dobio i nagradu Udruge menadžera sigurnosti.

Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku.

PEVEX je kao jednu od zadnjih zaštitnih mjera, za sve svoje prodajne centre, uveo i zamagljivače koji pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol, čime se omogućava bolji prodor u sve dijelove prostora. Uz to, u studenom je nabavljen dezinficijens koji je 100 posto biorazgradiv i ne sadrži otrovne tvari. Zato ga mogu koristiti svi djelatnici, bez posebne obuke i zaštitne opreme.

Novi prodajni centar u Makarskoj prostirat će se na 5.007 m2, što je za 1.000 m2 više nego što je imao stari. Također, zaposliti će se 5 novih djelatnika, tako da će ih ukupno biti 40. Novi se centar otvara u vremenu van turističke sezone pa postoji i mogućnost dodatnog zapošljavanja pred ljeto.

PEVEX | Autor : Pevex Foto: Pevex

Tijekom 2020. godine, prosječna neto primanja u PEVEXU prešla su razinu od 6.100 kuna.

PEVEX trenutno ima oko 2.000 zaposlenika i 26 prodajnih centara. Za 2019. godinu, kao i prethodno za 2018., PEVEX je dobio bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja.

Škola za život  u izolaciji
EPIDEMIOLOZI:
'Hitno moramo zatvoriti škole, mladi prenose zarazu u obiteljima i javnom prijevozu'
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'