Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pevec podiže naknadu za novorođenče na 4000 kuna

Time se omogućila nabavka osnovne opreme za što ugodnije prve mjesece
07. siječnja 2019. u 14:28 2 komentara 209 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tvrtka Pevec donijela je odluku o povećanju naknade za novorođenče na 4.000 kuna u 2019. godini te time omogućila nabavku osnovne opreme za što ugodnije prve mjesece.

Pevec Nagrada zaposlenicima I Pevec povećava božićnice svojim radnicima

-Svi pamtimo prve mjesece roditeljstva kao jedan od najljepših perioda odrastanja i razvoja naše djece, ali isto tako znamo da je potrebno imati značajna novčana sredstva za opremanje prostora i osnovnih potreba novorođenčeta- izjavio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević te dodao da ih je odluka Vlade Republike Hrvatske o povećanju neoporezive naknade za novorđenče dodatno motiviralo da zaposlenicima povećaju naknadu.

Također, predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević naglasio je kako tvrtka Pevec veliku pažnju posvećuje aktivnostima u zajednici i prepoznaje svoju odgovornost za razvoj društva te dodaje:

-Smatramo da će ovih 4.000 kuna našim zaposlenicima uvelike olakšati nabavku osnovnih stvari za novorođenče.

Pevec PROMO Djevojčica Dea (9) sa Brača u Pevecu izabrala novi bicikl, a dočekali je i dodatni pokloni

Podsjetimo, zaposlenici Peveca u 2018. godini obogatili su tvrtku za 71 novorođeno dijete, za što im je tvrtka isplatila 3.300 kuna što je ukupno 234.300 kuna.Ovo je nastavak ulaganja u zaposlenike Peveca kao što je bilo najavljeno na press konferenciji u listopadu prošle godine gdje je objavljena vijest o povećanju minimalne plaće zaposlenika u 2019. godini za 1.000 kuna.

>>Pogledajte video: Rušenje Pevec centra

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Pajkoslava2:

    to je lijepo i pohvalno. no, budući roditelji se pripremaju za dijete prije nego se ono rodi. Kad se dijete rodi, nemas ti tu šta osim pelena i kremica i u nekim slučajevima dohrana. staviš dijete na sisu i to ... prikaži još! je to. krevetić, posteljina, robica za prve mjesece, Tetra pelene itd...sve to majke kupuju prije. a pare im niko ne da. Pitajte trudnice koje su na komplikacijama, a nisu ostvarile radni staž od 9 mj.jer su dugo nezaposlene, koliko primaju mjesečno ... o tome nitko ne piše niti se ne raspituju.... Evo, ja cu reć: 831.kn. i sad s plaće od 4,5 tisuća, dodjes na 800, jer si PRISILJEN čuvat trudnoću zbog svog i bebinog zdravlja. to je žalosno. Kako se one pripremaju za dolazak djeteta?? a samo ti kvalitetan madrac za krevetić košta skoro 800 kn