Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija, Interpol i Porezna uprava istražuju poslovanje posrnulog bjelovarskog tajkuna

Pevec mjenicama bez pokrića pokušao prevariti dobavljače?

'poslovni...zagreb...25.11.2005. zdravko pevec foto: goran stanzl'
'Goran Stanzl'
02.02.2010.
u 10:10

U bjelovarskoj policiji Pevec je ispitan zbog prijave da je izdao mjenice bez pokrića. U međuvremenu u suradnji s Interpolom traje i istraga vjerodostojnosti zasad "fantomskog" ugovora kojim je Pevec potkraj prošle godine pokušao odgoditi stečaj Peveca Bjelovar.

Zdravko Pevec tone sve dublje. Vlasnik posrnula trgovačkog lanca u bjelovarskoj je policiji ispitan u vezi s prijavom dobavljača kojemu je, sumnja se, za robu izdao mjenice bez pokrića.

Opet kupnja vremena

U međuvremenu u suradnji s Interpolom traje i istraga vjerodostojnosti zasad "fantomskog" ugovora kojim je Pevec potkraj prošle godine pokušao odgoditi stečaj Peveca Bjelovar. Istražitelji, naime, propituju Pevecove navode o postojanju strateškog partnera koji je bio spreman ponuditi 300 milijuna eura za izvlačenje tvrtke iz poslovnog kolapsa, na temelju čega je potkraj prošle godine na tri dana odgođen stečaj tvrtke Pevec d.o.o. Bjelovar, potvrđuju u policiji. No, bez uspjeha. Za koji dan, 5. veljače, sprema se i otvaranje stečaja Peveca Zagreb, koje je prvi put odgođeno jer bračni par Pevec, navodno, nije bio dobio sudski poziv. Upućeni tvrde kako je to samo još jedan trik kojim Zdravko Pevec, koji se i dalje ne miri s propašću, opet kupuje vrijeme. Ovaj se put spominje talijanski spasitelj, koji bi mu mogao ispisati višemilijunski ček na ime strateškog partnerstva. No, hoće li?

Nevolje s HEP-om

Županijska državna odvjetnica Branka Merzić potvrdila je jučer kako nema novih spoznaja u slučaju Pevec, ali je posve sigurno kako će i Porezna uprava "pročešljati" poslovanje tvrtke unatrag dvije godine dok neki zaposlenici Peveca Zagreb u Kutini, koji su već pet mjeseci bez plaće, do gotovine pokušavaju doći krađom tehničke robe iz dućana koji na smjenu čuvaju. Četvero ih je u petak privela policija.

Doznajemo kako prijeti i kolaps Pevecova informatičkog sustava koji je smješten u centru Jankomir ne uključi li mu HEP struju. Stečajni upravitelj Peveca Bjelovar Darko Šket upozorava kako bi pad sustava, koji zasad održavaju agregatima, mogao izazvati milijunske štete na robi koja je ostala, a što je najgore – gubitak podataka dodatno bi naštetio Pevecovim vjerovnicima.

U Zadru jučer počeo raditi Pevecov dućan s četiri radnika

Jučer ujutro u Zadru je otvoren jedan od dva Pevecova dućana namještajem u kojemu su počela raditi četiri radnika. Potvrdio je to Vedran Uranija, pravni zastupnik zaposlenika, ističući kako su radnici zaposleni točno dan pošto im je istekao otkazni rok odlaskom Peveca u stečaj.

Do 15. veljače očekuje se otvaranje i drugog Pevecova dućana u Zadru te u Bjelovaru s ukupno stotinjak zaposlenika, kaže Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca Bjelovar. Objašnjava kako će u toj Pevecovoj tvrtki u stečaju nove ugovore o radu u komercijali, računovodstvu i trgovačkim centrima ukupno dobiti 182 radnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije