Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovo su odabrani društveni projekti koji će pomoći našoj zajednici

Moj Zaba Start
PR
PR
Autor
PR članak
07.10.2017.
u 18:50

U natječaju Društvo projekta Moj Zaba Start odabrano je deset projekata koji ulaze u finale za glavne nagrade

Na natječaj Društvo projekta Moj Zaba Start ove se godine prijavilo 207 projekata iz područja društvenog poduzetništva, edukacije, potpore djeci i mladima s posebnim potrebama, pomoći starijima, bolesnima ili potrebitima. Svi oni imaju isti cilj – pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Stoga je komisija koja je ocjenjivala pristigle prijave imala težak zadatak odabrati samo deset onih koji ulaze u uži izbor za dobivanje sredstava za realizaciju idejnih projekata.

Među deset finalista odabrani su oni koji na inovativan način rješavaju potrebe društvene zajednice te unapređuju svakodnevni život u zajednici. Među njima je projekt Online logopedi Logopeda bez granica Zagreb koji rade na softveru za udaljeni logopedski rad koji će omogućiti dostupnost logopedske potpore i terapije djeci na otocima i u prometno teže dostupnim područjima. CRVENI NOSOVI klaunovidoktori projektom Karavan orkestar, kroz program glazbenog kazališta, pak žele pridonijeti psihosocijalnoj rehabilitaciji djece i mladih, korisnika rehabilitacijskih programa. Kroz ekološki osviješten Freewa – Free Water Project, tvrtka Freewa je izradila besplatnu mobilne aplikaciju koja mapira svjetske izvore pitke vode, a projekt Code Club Udruge Programerko djeci u Hrvatskoj donosi besplatan pristup edukativnim materijalima primjerenim njihovoj dobi.

Oaza mira naziv je projekta Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca kojoj je u cilju osigurati korištenje senzorne sobe djeci na Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju, ali i djeci s područja grada Đurđevca koja nemaju mogućnost za terapiju senzorne integracije. Udruga Krijesnica također pomaže djeci, ali i obiteljima suočenim s malignim bolestima, a svojim projektom Krijesnica app žele biti dostupniji ljudima širom Hrvatske kojima je pomoć potrebna. Pomoć je potrebna i najstarijima među nama, čega su svjesni i Plavi pomagači udruge Plavi telefon koji žele pridonijeti poboljšanju kvalitete života starijih osoba te povećanju broja socijalnih usluga za starije osobe u zajednici.

Socijalno poduzeće Debra – djeca leptiri također ima misiju pomaganja djeci - djeci leptirima. Kroz PoklonK'o humanitarni webshop proizvoda ručne izrade, internetske humanitarne poklon-galerije građani će moći kupovati poklone, a da istovremeno daruju i djecu leptire. Čitaj (o) psu - R.E.A.D., Udruge za pet therapy Indeficienter pomaže djeci koja imaju probleme s čitanjem, a koristi takozvanu pet-terapiju kao inovativnu metodu terapije. U konačnici, među finalistima Moj Zaba Start odabrana je i Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa koja pomaže osobama s trajnim ili privremenim poteškoćama u kretanju koji u posudionici besplatno mogu posuditi pomagala na kraći ili duži vremenski period.

Svi oni imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna koje će im zasigurno pomoći da svoj projekte uspješnije i realiziraju. Uz nagrade komisije, finalisti imaju priliku osvojiti i posebnu nagradu publike, u iznosu od 30.000 kuna.

Osim kroz natječaj Društvo, nagrade Moj Zaba Start dodjeljuju se i kroz natječaje Kultura i znanost te Poduzetništvo.

Javno glasovanje za tu nagradu bit će otvoreno od 10. listopada i trajat će deset dana.

Građani će za svoje favorite moći glasati na stranici www.mojzabastart.hr te ih pratiti preko društvenih mreža Zagrebačke banke ili preko #MojZabaStart.

Želite prijaviti greške?