Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj – što nas čeka

Večernji list s partnerima 27.6. organizira okrugli stol na temu „Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj“
13. lipnja 2019. u 16:15 2649 prikaza
Obnovljivi izvori energije
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska se obvezala na prihvaćanje europskog klimatsko-energetskog paketa koji podrazumijeva i poticanje uporabe energije iz obnovljivih izvora. Prihvaćanjem te direktive, Hrvatska je preuzela obvezu povećanja uporabe energije iz obnovljivih izvora, pri čemu bi u 2020. godini udio energije iz obnovljivih izvora u bruto neposrednoj potrošnji trebao iznositi najmanje 20%, promatrano na razini EU.

Iako je Hrvatska regionalni lider u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, potencijala za daljnji razvoj proizvodnje itekako ima. Obnovljivi izvori energije su također poslovna prilika za svaku industriju koja se želi uključiti u tranziciju iz „klasične“ u „modernu“ energetiku.

S ciljem komunikacije o važnosti društveno odgovornog poslovanja s ekološkog aspekta, te popularizacija korištenja električne energije dobivene isključivo iz obnovljivih izvora energije, Večernji list s partnerima 18.6. organizira okrugli stol na temu „Obnovljivi izvori energije u Hrvatskoj“ na kojem će eminentni stručnjaci raspravljati o strategiji energetskog razvoja Republike Hrvatske. Pokrovitelji su Fond  za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i PPD.

Najvažnije zaključke s okruglog stola pročitajte 28. lipnja u Večernjem listu i na portalu vecernji.hr

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti