Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sastanka

Obama od država G20 traži aktivnije poticanje potražnje

obama
Reuters
20.06.2010.
u 10:31

Analitičari smatraju kako je pismo zapravo upućeno Kini i Njemačkoj, a posebno Pekingu jer Obama piše da želi naglasiti kako je tržišno određeni tečaj ključan za vitalnost globalne ekonomije.

Američki predsjednik Barack Obama uputio je pismo sudionicima sastanka G20 koji se sljedećeg vikenda održava u Torontu, pismo u kojem navodi kako je zabrinut slabom potražnjom iz privatnog sektora i nastavkom snažnog oslanjanja na izvoz u nekim zemljama koje već imaju visok vanjskotrgovinski suficit, prenosi Financial Times.

Analitičari smatraju kako je pismo zapravo upućeno Kini i Njemačkoj, a posebno Pekingu jer Obama piše da želi naglasiti kako je tržišno određeni tečaj ključan za vitalnost globalne ekonomije.

-Moramo biti fleksibilni u prilagođavanju ritma konsolidacije i učiti iz pogrešaka učinjenih u prošlosti kada su poticaji prebrzo povučeni, napisao je američki predsjednik misleći pritom najvjerojatnije na poteze koje je učinila Njemačka, otvorivši time ponovno raspravu oko fiskalne politike za koju su mnogi držali da je riješena stvar nakon nedavnog sastanaka ministara financija G20.

 

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
13:59 20.06.2010.

Punom brzinom nizbrdo, ... samo naprijed ......

XA
xaron
19:10 20.06.2010.

Kinezi su previse pametni da nasjednu na ove suplje price, nece oni dozvoliti da im se desi isto kao i Japanu prije 20 godina kada su ovakve mjere, preporucene od strane USA, zaustavile njihov rast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije