Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konvertirani krediti

Novim presudama dosuđeni kompletni iznosi preplaćenog tečaja, kamata i razlika glavnica

Udruga Franak
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
11.02.2020.
u 10:19

Trima presudama u Kutini i Sisku dosuđeno je 210.000 kuna preplaćenih anuiteta, 60.000 kuna razlika glavnica i 44.000 kuna sudskih troškova

Sisački i kutinski sud nastavili su s presudama za konvertirane kredite te je trima presudama ukupno dosuđeno 270.000 kuna obeštećenja i 44.000 kuna sudskih troškova.

Presude su donijele sutkinja Andrea Vasiljević sa sisačkoga suda i Jasmina Pintarić s kutinskoga suda, a potrošače su zastupali slavonskobrodski odvjetnik Ivan Opačak u Kutini te sisačka odvjetnica Sandra Panjković u Sisku. Općinski sud u Sisku ponovno je utvrdio u svojim presudama ništetnim i dodatak ugovora o kreditu za konverziju CHF u euro, priopćila je Udruga Franak.

Trima presudama u Kutini i Sisku dosuđeno je 210.000 kuna preplaćenih anuiteta, 60.000 kuna razlika glavnica i 44.000 kuna sudskih troškova.

Osim toga, na Općinskome sudu u Gospiću ogulinska odvjetnica Nada Magdić ishodovala je prekid ovrhe na nekretninama sve dok se ne završi postupak protiv Addiko banke zbog nepoštenoga CHF kredita.

Addiko banka mora na temelju presude suca Marka Rusa sa zagrebačkog suda, po tužbi potrošača kojeg je zastupao zagrebački odvjetnik Nenad Horvat, vratiti naplaćenu izlaznu naknadu za prijevremenu otplatu kredita u iznosu od 5.500 kuna te platiti još i 2.700 kuna sudskih troškova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije