Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šopingmanija

Novi rast vrijednosti dionica: Kraš uzletio na 945 kuna!

Kraš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
23.09.2019.
u 12:39

Danas je kupljeno 40.297 dionica konditorske industrije uz ukupan promet od 37,18 milijuna kuna.

Nakon relativno mirnog petka, Kraš je ponovno izazvao šopingmaniju na domaćem tržištu kapitala. Dionica Kraša u podne je postigla novi cjenovni rekord od 945 kuna, a danas je kupljeno 40.297 dionica konditorske industrije uz ukupan promet od 37,18 milijuna kuna.

Ukupno od početka akcije koju predvodi Nebojša Šaranović, srpski kralj papira, prodano je ukupno 324.733 dionice Kraša, odnosno 21,66 posto svih dionica izdavatelja, a postignut je promet od 255,7 milijuna kuna. U rujnu je dionica Kraša skočila na 2,5 puta veću vrijednost od one zabilježene prije Šaranovićeva izlaska na tržište kapitala.

Kraš
1/8

Protekli tjedan u igru se uključio i četvrti igrač koji se skriva iza skrbničkog računa Zagrebačke banke, a zaključno s četvrtkom, do kada postoje službeni podaci SKDD-a, kupio je manje od 30 tisuća dionica pa sad posjeduje 1,89 posto tvrtke. Šaranović, odnosno njegova tvrtka Kappa Star, u četvrtak je na kraju dana imala 8,75 posto Kraša, a s današnjim transakcijama izgledno je premašila 10 posto udjela u kompaniji.

Šaranović nema nikakvih zakonskih obveza sve dok ne dosegne 25 posto udjela u tvrtki, što će biti teško postići, ali mrsi račune MI Pivcu i Kraš ESOP-u koji su već objavili namjeru preuzimanje dionica putem javne ponude dioničarima. Znatno im je poskupio pokušaj stjecanja jače dominacije u tvrtki, ali i dalje im ne može utjecati na upravljanje tvrtkom u kojoj ta dva dioničara imaju 49,18 posto dionica, ali više od 50 posto dionica s pravom glasa.

Komentara 1

Avatar tituš
tituš
14:02 23.09.2019.

Vidaković stvarno nije znala, evo i zeznula se, mogla je još inkasirati 50 kn po dionici ... je, je, žena 100% u pravu! hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije