Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lošiji rezultati najsnažnijega europskog gospodarstva u listopadu

Neočekivani pad industrijske proizvodnje u Njemačkoj

žezeljara
Arhiva VL
08.12.2009.
u 14:18

Analitičari su ostali iznenađeni ovakvim podacima, jer se predviđao daljnji rast i jačanje gospodarskih aktivnosti. Njemačka je najsnažnija europska ekonomija.

Njemačka industrijska proizvodnja zabilježila je neočekivani pad u listopadu, i to za 1,8 posto u odnosu na mjesec ranije, piše u službenim podacima njemačkog zavoda za statistiku.

Analitičari su ostali iznenađeni ovakvim podacima, jer se predviđao daljnji rast i jačanje gospodarskih aktivnosti, pogotovo kad se zna da je u rujnu zabilježen rast od 3,1 posto.

Na ovakav razvoj događaja utjecao je prije svega, poručuju industrijalci, smanjeni broj narudžbi u njemačkim tvornicama. Njemačka je najsnažnija europska ekonomija, i jedan od najvećih svjetskih izvoznika. 

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:36 08.12.2009.

U prvom naletu financijske krize,njemačka država je dobrano odriješila kesu za spas gospodarstva.Ovi novi podaci su najava katastrofe u 2010-oj.Međutim,tad neće biti financijske moći države da opet učini isto kao na početku krize. Gdje smo u svemu tomu mi,nejaki,jadni,nesposobni da se prehranimo bez zaduživanja,bez ikakve ozbiljne proizvodnje,možda je bolje i ne pomišljati nego nastaviti život u iluzijama.

AP
apolon
19:06 08.12.2009.

današnji podaci o padu industrije loš su znak kao da najavljuju mogućnost povratka recesije....ipak treba biti optimist i sačekati ostale podatke koji nadamo se da neče biti na tom tragu! koji nadamo se da neče biti na tom tragu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije