Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burza

Nakon 2 godine rekordne razine burzovnih indeksa na Wall Streetu

stock
Arhiva Vl-a
05.11.2010.
u 09:53

Rast potrošnje u SAD-u i Fedove mjere oporavka gurnule su vodeće burzovne indekse na najviše razine u posljednje dvije godine

Burzovni indeksi na američkom i britanskom tržištu kapitala porasli su na najviše razine u posljednje dvije godine, javlja BBC. Dow Jones i FTSE porasli su za dva posto, dok istobodno velikom brzinom raste i vrijednost vodećih indeksa Francuske i Njemačke.

Ulagače su ohrabrili i bolji od očekivanja podaci o potrošnji Amerikanaca, a i Fedova odluka o ubrizgavanju 600 milijardi dolara u financijski sustav u cilju oporavka gospodarstva. To će učiniti u sljedećih osam mjeseci te na taj način omogućiti zadržavanje kamata na rekordno niskim razinama, potaknuti kreditiranje pa onda i oporavak gospodarstva.  

No Fedov program povećat će priljev dolara u banke, što će vjerojatno pritisnuti tečaj američke valute. A zbog slabljenja dolara, osjetno rastu cijene sirovina. Jučer je indeks cijena sirovina dosegnuo najvišu razinu u dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
14:55 05.11.2010.

Evo nešto ..... Private Prison Stocks Rise - Business Booming ... google .. . \"Lock Up Profits — in Prison Stocks: Analyst\"

UK
Ugo Kajvez
14:48 05.11.2010.

Opet sigurno bez pokrića .............

UK
Ugo Kajvez
15:00 05.11.2010.

Youtube ......... . The World Bank (WB) & The International Monetary Fund (IMF)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije