Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krapinske toplice

Nakon 10 godina otvara se kompleks zatvorenih bazena na 18.000 m²

Dragutin Plahutar
Foto: ''
09.02.2015.
u 14:00

Bazeni će biti u zatvorenom prostoru, među kojima rekreacijski, dječji, profesionalni, bazen za ronioce...

Za 12. ožujka najavljuje se dugoočekivano otvaranje Krapinskih toplica. Vlasnik Aqua vivae Dragutin Plahutar podulji rok opravdava prije svega petogodišnjim čekanjem koncesije za vodu te zatvaranjem proračuna za kompleks koji zadovoljava sve najmodernije standarde, od ekoloških, jer se neće stvarati CO2, do revolucije u iskoristivosti energije.

U startu su dobili kredit HBOR-a od 7,8 milijuna eura, koji je bio i među najvećim tada odobrenim od te razvojne banke, ali ipak četiri puta manji od cijelog iznosa potrebnog za gradnju toplica. Sa 2,5 milijuna eura financirala je gradnju i Krapinsko-zagorska županija, a ostala sredstva su financirana od prodaje imovine, dividenda...

Kako objašnjava Plahutar, trenutačno se rade zadnje pripreme prije otvorenja bazena koji će biti u zatvorenom prostoru i prostirati se na 18.000 m². Kompleks će imati nekoliko bazena – rekreacijski, dječji, profesionalni sa stazom od 25 metara, bazen s valovima, zatim bazen za ronioce i onaj poluotvoreni.

Plahutar je inače vlasnik i tvrtke Dekor te Samoborske banke.

>>Želimo da stranci na putu do mora stanu kod nas dulje od dan-dva

>>Kupanje i opuštanje na Zelenoj rivijeri

Komentara 7

Avatar Zoran_Karakremenko
Zoran_Karakremenko
15:51 09.02.2015.

Kredit HBOR-a od 7,8 milijuna eura g. Plahutar je navodno kroz Samoborsku banku plasirao u potrošačke kredite za građane. Trebalo je to "oploditi" pa se čeka ne 10 nego 15 godina.

ZA
zambezi
16:21 09.02.2015.

Vlasnik banke,a od Hbora uzima kredit? Zar mu oni mogu dat manje kamete,nego sto si ih on moze sebi dat?

EX
explorer
15:57 09.02.2015.

Ma da!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije