Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INDEKS SREĆE

Najsretniji su radnici Danci, Hrvata uopće nema na listi

Danska
Foto: Pixabay
02.12.2016.
u 08:38

Od 57 zemalja Mađarska je nama najbliža, na 9. mjestu, dok je Njemačka 11. U prva tri 'uljez' je Kostarika, gdje su radnici sretni zbog - turizma

Danska, Norveška i Kostarika. To je tercet zemalja u kojima su radnici najsretniji uvjetima i najzadovoljniji odnosima na radnom mjestu. Rezultat je to ovogodišnjeg Indeksa sreće radne snage, koji je švedski Institut Universum Acces mjerio nad više od 200.000 “mladih profesionalaca” u 57 zemalja svijeta.

Istraživanjem nije obuhvaćena Hrvatska, a nama je najbliža Mađarska, na 9. mjestu, po čemu ima, navodi se, najsretnije radnike u istočnoj Europi. Slijedi je Češka, dok su radnici u najjačem europskom gospodarstvu, njemačkom, na 11. mjestu.

Danska se na vrh uspela s 4. mjesta lani. Radi jednake raspodjele moći, kompanije s više od 35 zaposlenika otvaraju mjesta u upravi radnicima koji imaju sva prava kao i drugi menadžeri, opisuje se. I dok Skandinavci dominiraju (četvrti su Šveđani), srednjoamerička Kostarika je kao uljez. Tamo su radnici spokojni zbog dobrih turističkih rezultata i jakog izvoza žitarica. 

>> Je li nam prije bilo bolje: Nostalgija ili to potvrđuju i brojevi?

Komentara 2

GL
glupost
12:54 02.12.2016.

Najvece gluposti i lazi su statistike, te koje vi pisete, a sad se cudite da nema Hrvata. Sigurno su Hrvati nesretni kad nemaju radnoga mjesta, znaci nemaju Kune u depu.Hrvati nemaju buducnosti pa bjeze iz Hrvatske. Kad ste zafnji puta place podigli i koliko u Kunama ne u %, napisite sta bilo od firmi ili od drzavnih mjesta....???

Avatar nekakav
nekakav
10:15 05.12.2016.

kad prihodi od nafte više ne budu tako veliki, ili kad ih uopće više ne bude, baš me zanima gdje će biti norvežani. sad imaju puno stvari besplatno, puno zarađuju, jer im je nafta i plin digli kompletne prihode države,, koja je kao i u drugim zemljama, glavni financijer svega. najveće narudžbe su državne, i tu staje svaka priča o tržištu. velike i bogate države i najviše daju poslova domaćim firmama. samo mi glumimo gimnazijalke pa unosne poslove dajemo strancima. kad ste čuli da je neka hrv tvrtka dobila unosni ugovor u njemačkoj? najsretniji radnici su danci.. divota. gledam ih na rukometnim turnirima, navijanje im je predivno, uzvikuju ime svoje države, plješću, i to je to. neka im je sreća i dalje. nego, dal znate da su danci vodeći u proizvodnji vinskih kvasaca? a ne neka španjolska, grčka, italija, njemačka... a dansko vino, to znamo svi, je jako rijetko i skupo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije