Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Na vozilima ušteda od 39 mil. kn, rat Agrokora i Podravke za vodu

Nakon što je na natječaju za javnu nabavu izabrana Podravka, natječaj za nabavu vode mogao bi se poništiti jer je Žitnjak u sastavu Agrokora podnio žalbu. Uštede na gorivu trebale bi pak iznositi 22,5 milijuna kuna.
13. veljače 2011. u 11:03 35 komentara 4 prikaza
voda
Foto: Arhiva Vl-a
Pogledajte galeriju 1/3

Uz priče o mobitelima i vodi Vladin ured za središnju javnu nabavu planira uštedjeti i na nizu drugih stavki, kao što su vozila, struja, gorivo, uredski materijal... Na natječaju za oprskrbu gorivom u zgradi Vlade i još 27 institucija koje su objedinjenje u zajedničku javnu nabavu posao za opskrbu na benzinskim postajama dobila je Ina, koja je ponudila 10 lipa popusta na prodajnu cijenu, kroz isporuku na lokaciju posao je dobio Europetrol, ponudivši popust od 0,43 kune za benzin i dizel, te 0,26 kuna za loživo ulje.

Na natječaju za ukapljeni naftni plin posao je pripao Proplinu, koji je ponudio čak 6,70 kuna popusta na prodajnu cijenu boce plina od 10 kg, te 23,49 kuna na bocu od 35 kg. Tako je omogućena ušteda na gorivu od 22,5 milijuna kuna.

Za vozila MUP-a, osobne i presretače, posao je dobio Euroline koji je ponudio 250.000 kuna nižu cijenu od Tomića. Euroline je dobio posao i za nabavu kombija za očevid. Za nabavu oko 1100 vozila na operativni lizing posao su dobili SG lizing i ALD Automotive. Na vozilima država će uštedjeti 39 milijuna kuna. Ušteda je primjerice i na tonerima gdje je isti ponuditelj u samo mjesec dana ponudio i više od 50 posto nižu cijenu. Primjerice, jedno ministarstvo plaćalo je toner 1400 kuna, a sada u objedninjenoj nabavi plaćat će ga, od istog ponuditelja, 656 kuna.

Natječaj za nabavu vode mogao bi se poništiti jer je tvrtka Žitnjak podnijela žalbu zato što je Podravka izabrana na natječaju za opskrbu vodom u bocama. Zbog toga bi mogla biti poništena i odluka da opskrbu vodama u galonima dobije MM Model iz Zagreba. Za vodu u bocama na natječaj se je javila i tvrtka 007 Miletić, a koja se javila i za opskrbu vode u galonima, a uz njih su ponudu dali i Podravka, Matić, Živa voda te MM Model, koji je ponudio najnižu cijenu od 720 milijuna kuna. Najnižu cijenu za vodu u bocama od 2,26 milijuna kuna dala je Podravka, dok je Žitnjakova bila 2,37 milijuna kuna.

Jeste li među njima?
Sve shvaćaju ozbiljno i osobno: Ovo su najosjetljiviji znakovi horoskopa
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj